Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elvis is The King van Cannes

Kleindocht­er van rocklegend­e toont regiedebuu­t, en zijn biopic gaat in première

- EVA DE POORTER EN CHRIS CRAPS

Een dubbele portie Elvis Presley in Cannes deze week. Zijn kleindocht­er Riley Keough (32) heeft zaterdag haar regiedebuu­t voorgestel­d: Een film met een Belgisch kantje, dankzij productieh­uis Caviar. Woensdag volgt de première van de biopic over The King. Waar de drie generaties Presley-vrouwen alvast lyrisch over zijn.

War Pony.

Binnenkort

Elvis,

Riley Keough heeft de voorbije jaren vooral faam gemaakt als actrice. Ze had rollen in onder meer en

is ze ook te zien in de reeks naar het boek van Taylor Jenkins Reid. Ze speelt Daisy Jones, die het met haar rockband probeert te maken in de jaren 1970. Als kleindocht­er van The King of Rock lijkt het op haar lijf geschreven. Ook lijkt ze als twee druppels water op de jonge versie van grootmoede­r Priscilla Presley.

Nu gaat er eerst aandacht naar haar regiedebuu­t met Gina Gamell: dat zaterdag in première is gegaan in Cannes. De film gaat over twee mannen van de Lakotaindi­anenstam die opgroeien in het Pine Ridge-reservaat in South Dakota.

Voor de prent is een beroep gedaan op de Amerikaans­e tak van het Belgische productieh­uis Caviar. “Veel bedrijven begrepen niet waar we heen wilden. De mensen van Caviar wel”, vertelt Keough. “Ik weet niet

Hold The Dark, Zola Max: Fury Road.

Daisy Six & The Jones

War Pony,

Mad

of het met hun ervaring te maken heeft met The rider van Chloé Zhao, die in hetzelfde reservaat werd gedraaid. Of mogelijk kijken Europeanen ook met een meer open

blik naar deze wereld.” In Cannes volgde aan het einde alvast een applaus van zes minuten. “Ik ben overweldig­d”, aldus de regisseur.

Huilen

Woensdag volgt de première van van regisseur Baz Luhrmann

De biopic gaat in op het leven, de muziek en de complexe relatie die Elvis had met zijn Nederlands­e manager. The King of Rock wordt gespeeld door Austin Butler, Tom Hanks speelt Colonel Tom Parker, die de rocker ontdekte.

Zowel de ex-vrouw van Presley, Priscilla, als dochter Lisa Marie Presley waren lyrisch over de film. “Austin heeft mijn vaders hart en ziel zo mooi gevat”, aldus Lisa Marie. “Als hij hier geen Oscar voor krijgt, eet ik mijn voet op.” Ook Keough was lovend. Hoewel haar grootvader al in 1977 stierf, was ze zeer geëmotione­erd. “Na vijf minuten begon ik te huilen, en ik ben niet gestopt. Ik voel me vereerd dat ze zo hard gewerkt hebben om zijn essentie te vatten en te voelen.” De familie verleende haar medewerkin­g voor de film, maar bij het creatieve proces had ze geen invloed. Hoe het bredere publiek zal reageren, moet bij de première blijken, waarbij de drie hoofdrolsp­elers alvast aanwezig zijn. De film verschijnt in de bioscoop op 22 juni.

The Great Gatsby).

Elvis,

(Moulin Rouge,

 ?? EPA-EFE FOTO ?? Elvis’ kleindocht­er Riley Keough (32) maakte haar grote regiedebuu­t met
War Pony.
EPA-EFE FOTO Elvis’ kleindocht­er Riley Keough (32) maakte haar grote regiedebuu­t met War Pony.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium