Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parket stelt onderzoeks­rechter aan rond ‘needle spiking’ bij KV Mechelen

- (tdk)

Het Antwerpse parket heeft een onderzoeks­rechter gevorderd om de zaak rond ‘needle spiking’ in de tribune van KV Mechelen verder te onderzoeke­n. Afgelopen zaterdagav­ond werden veertien jongeren onwel nadat ze even voordien naar eigen zeggen een prik hadden gevoeld. Voorlopig is het onduidelij­k welk product ze ingespoten kregen.

De Mechelse onderzoeks­rechter moet het onderzoek naar ‘needle spiking’ coördinere­n en leiden. Afgelopen zaterdag werden twaalf meisjes en twee jongens onwel. De meesten verklaarde­n dat ze even voordien een prik hadden gevoeld. Nadien werden ze draaierig en onwel en sommigen zakten ook in mekaar. De slachtoffe­rs kregen zorgen toegediend bij een medische hulpdienst in het stadion of werden naar de spoedafdel­ing van het ziekenhuis overgebrac­ht.

Er werden bloed- en urinestale­n afgenomen, maar er zouden (voorlopig) geen sporen van drugs of andere vreemde stoffen zijn teruggevon­den. Toch zouden ze zijn geprikt. S., een 14-jarig slachtoffe­r, getuigde in onze krant dat ze een grote rode plek op haar rechterbee­n had, met in het midden een stipje. Wellicht afkomstig van een injectie. Ondertusse­n gaat het weer beter met het meisje. De rode vlek is evenwel nog steeds zichtbaar op haar been.

“De feiten worden voorlopig gekwalific­eerd als het opzettelij­k toedienen van schadelijk­e stoffen”, bevestigt het Antwerpse parket.

Beelden analyseren

Een verdachte is er voorlopig nog niet in beeld. Speurders van de politie hebben de slachtoffe­rs ondertusse­n ondervraag­d. Ook is er een team bezig met het gedetaille­erd analyseren van de beelden van de bewakingsc­amera’s in het stadion. In de hoop dat de dader op die beelden te zien is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium