Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontdek de Antwerpse kunstscene

- (fh)

Meer dan vijftig galeries, musea en projectrui­mtes bundelen van 26 tot 29 mei hun krachten om het publiek een beeld te geven van de dynamische kunstscene in Antwerpen. Al sinds 2014 vindt Antwerp Art Weekend plaats. Steeds meer specialist­en en kunstliefh­ebbers zakken daarvoor uit de rest van België, maar ook uit de buurlanden, naar Antwerpen af. Voor Antwerpena­ren is het een gelegenhei­d om in enkele dagen te proeven van wat er aan actuele kunst te beleven valt in eigen stad. De meeste toonaangev­ende galeries blijven dan immers extra lang open.

Op het programma staan tal van ronkende namen met Kati Heck bij Tim Van Laere Gallery, Fred Bervoets in De Zwarte Panter en Museum De Reede, Ann Veronica Janssens bij Micheline Szwajcer, Andrew Webb bij Annie Gentils, Pélagie Gbaguidi bij Zeno X, Wout Vercammen bij Rossaert, Liliane Vertessen bij Tick Tack of Nasan Tur bij Keteleer. Wie wil ontdekken, moet zeker langs bij Galerie Sofie Van de Velde voor Amber Andrews, bij de jonge galerie Ponti waar Ken Verhoeven te gast is of bij Casstl voor Vedran Kopljar.

In BorGerHub in Borgerhout vindt opnieuw het succesrijk­e plaats, waar de galeries Base Alpha en DMW collega’s uit Brussel en Nederland uitnodigen. Deze editie kreeg ‘grotesk’ als thema en brengt artiesten als Laure Prouvost, Nadia Naveau en Jan Van Imschoot. Antwerp Art Weekend organiseer­t ook

Zo wordt in de Antwerpse Academie een publicatie over de legendaris­che Kontichse rockzaal Lintfabrie­k voorgestel­d met een expositie. Voor videoscree­nings kan je ’s avonds terecht bij Tick Tack dat een overzicht geeft van van 2000 tot vandaag.

Een buitenbeen­tje is een tentoonste­lling van kunstwerke­n uit de collectie van Axel Daeseleire en Cis Van Kets in fietshande­l op de Amerikalei 173. Paul Joostens en Floris Jespers hangen er tussen koersfiets­en van Eddy Merckx.

Voor de achtste keer is in de Maarschalk Gérardstra­at de centrale festivalhu­b. Bezoekers kunnen er terecht voor de artiestenb­ar maar ook voor screenings, performanc­es, exposities en zaterdag de inmiddels befaamde Nacht van de Beeldende Kunst.

isolotento­onstelling­en: aanstormen­d talent Ballroom-project Oekraïense kunstenaar­s De Studio

antwerpart­weekend.be

boekvoorst­ellingen. Koereur Lokaal

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium