Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vierde Boker Tov opent op het Zuid

- LAURENS VAN AERT

Boker Tov, het restaurant waarmee Tom Sas (41) en Lori Dardikman (28) een stukje Tel Aviv naar Antwerpen brengen, breidt uit. Na vestiginge­n in de Markgrave, op het Eilandje en de Groenplaat­s strijkt de kosmopolit­ische keuken nu ook neer op het Zuid. En daarmee is het merk nog niet aan zijn proefstuk toe, al dringt een (relatieve) rustperiod­e zich even op.

stond in eerste instantie sceptisch tegenover de snelle uitbreidin­g. “We hebben twee kinderen en Tom heeft nog een zoon uit een vorige relatie. De combinatie werk-familie is niet altijd evident. Je crost van hier naar daar en kan niet overal evenveel aandacht aan geven, terwijl je dat wel zou willen. Maar uiteindeli­jk is het gewoon gebeurd. We hebben niet nagedacht en zijn er volledig voor gegaan.”

Met een nieuwe zaak op het Zuid ziet het koppel een droom in vervulling gaan. “Onze zinnen stonden al lang op dit pand. Ik heb jarenlang in deze buurt gewerkt en we wonen ook vlakbij. Het is en blijft de meest authentiek­e uitgangsbu­urt van de stad. De aantrekkin­g is er steeds geweest”, vertelt Sas. “In 2021 was het de eerste optie voor een tweede vestiging, maar door aanslepend­e onderhande­lingen kozen we toen voor het Eilandje. Eind vorig jaar kwamen we er dan toch uit met de eigenaar van het pand.”

Museum

Het koppel liet er geen gras over groeien en knapte de ruimte in een paar maanden tijd op tot een kraaknette zaak op een steenworp van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten. “Het heeft wat weg van een typisch Frans bakkerijtj­e. We hebben het decor daarop afgestemd en gaan die troeven uitspelen”, aldus Dardikman.

“De focus ligt op de ontbijt en brunch, maar een bakkerij worden we zeker niet. Dit is geZij bakery, woon de stijl en vibe van de nieuwe vestiging. Klanten kunnen er stokbrood en pitabroodj­es kopen, maar kunnen zich evengoed in de zon nestelen op ons terras om er te aperitieve­n met wat hapjes”, lacht Sas.

Midden juni organisere­n de twee een openingsfe­est. “Lori en ik hebben de indruk dat de buurt ons al omarmt en dat is positief, want die lokale verankerin­g is belangrijk voor ons.”

Love en hummus

Als de logica zichzelf respecteer­t, is de nieuwe zaak geen eindstatio­n. “We dromen wel van een Boker Tov in Brussel of Gent, maar dat is nog niet voor meteen. Nu is het even tijd voor een rustperiod­e, tenminste, op het vlak van uitbreidin­g. We gaan volop genieten van onze vier zaken en een plaats creëren voor iedereen, spreading love & hummus!”

iwww.bokertov.be

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? Het Boker Tov-team in de Graaf Van Egmontstra­at.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O Het Boker Tov-team in de Graaf Van Egmontstra­at.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium