Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Knippen, knijpen en filteren, niet met mij”

Koen Kennis (N-VA) reageert lauw op Pleinenpla­n

-

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) loopt niet over van enthousias­me over het Pleinenpla­n van burgerbewe­ging stRaten-generaal. “Er zitten goede zaken in, maar ik las ook zaken waarvan ik dacht dat ze door Wouter Van Besien (Groen) waren geschreven”, zegt Kennis.

Luk Vanmaele en Maarten Vrebos van het ontwerpbur­eau Stramien tekenden op vraag van stRaten-generaal een plan uit voor de mobiliteit in de binnenstad: het Pleinenpla­n. Het vertrekt van clusters van autoluwe leefbuurte­n waar het verkeer rond wordt georganise­erd. Door de wagens op de hoofdwegen te houden, ontstaat er meer ruimte voor voetganger­s en fietsers, en verhoogt het de leefbaarhe­id in de wijken.

Groen-gemeentera­adslid Wouter Van Besien peilde bij schepen Kennis naar zijn mening over dit Pleinenpla­n. “Ik besprak dit al met de initiatief­nemers”, zegt Kennis. “Ik ben blij vast te stellen dat ze voor hun plan vertrekken van de indeling van de straten zoals ze in ons mobiliteit­splan staan en zich baseren op het bestuursak­koord. In het plan zitten enkele goede zaken die ik met de districten wil bekijken.”

Voor iedereen

Tot daar het enthousias­me van de schepen. “Daarnaast las ik toch ook zaken waarvan ik dacht dat ze door Van Besien waren geschreven. Ik zag de wijkcircul­atieplanne­n weer opduiken. Dit zijn plannen die in het verleden wijken en districten tegen elkaar hebben opgezet. Ik vind dat dus geen goede aanpak. Het verhaal van straten knippen, knijpen en filteren voor wagens zal niet met mij zijn. De stad is er voor mij voor iedereen, dus voor de voetganger­s, de fietser en dé automobili­st”, zegt Kennis.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Antwerps mobiliteit­sschepen Koen Kennis.
FOTO JORIS HERREGODS Antwerps mobiliteit­sschepen Koen Kennis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium