Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeentebe­stuur trakteert inwoners op midzomerdr­ink

- JAN AUMAN

Op zaterdag 9 juli trakteert de gemeente alle inwoners op een gratis receptie. Die vindt niet plaats op de Markt, maar in en rond de feesttent in het park van Schoten in de rand van het eveneens verrezen folklorefe­stival Hello! Schoten. Dat festival heeft na het aantrekken van groepen uit India en Kenia zijn affiche voor de 62ste editie overigens helemaal compleet.

Een nieuwjaars­receptie in juli? Ja hoor, dat kan in Schoten. “In januari 2022 moesten we door corona de traditione­le nieuwjaars­receptie Schoten Schol alweer afblazen. Maar zoals ik toen al zei: uitstel betekent geen afstel”, legt burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA) uit.

“De coronacijf­ers zijn momenteel gunstig en we kunnen weer naar hartenlust samenkomen. Daarom organisere­n we een zomerediti­e van Schoten Schol. Hiervoor werken we samen met Hello!Schoten. Het gemeentebe­stuur is de organisato­ren van Hello!Schoten erg dankbaar voor alle hulp en infrastruc­tuur die we mogen gebruiken voor onze Hello! Schol.”

Concreet zijn alle Schotenare­n die niet met vakantie zijn op zaterdag 9 juli om tussen 13u en 15u van harte welkom in de zomertent achter het kasteel van Schoten. Je geniet er gratis van een zomers optreden en leuke kinderanim­atie en ook de traditione­le fotostudio van Zoemin Fotografie zal aanwezig zijn. Heb je het warm gekregen in het zonnetje? Dit jaar zijn er geen glühwein, pannenkoek­en of frietjes. De gemeente trakteert wel op een lekker ijsje of een verfrissen­d drankje.

India en Kenia

Meteen krijgt de Schotense zomer, die de voorbije jaren begrijpeli­jk maar wat voortkabbe­lde, een flinke injectie. De gemeente richt met haar late nieuwjaars­receptie natuurlijk in de eerste plaats ook alle aandacht op de moeder aller zomerfesti­vals Hello! Schoten. De organisati­e maakte een maand geleden al bekend dat ze er tussen 8 en 15 juli weer zal staan.

“We zijn blij te kunnen meedelen dat onze affiche volledig is”, aldus Erik Rombouts. “Uit het Indiase Mumbai komt de Kalanjay Dance Academy naar Schoten. Dat is een jonge maar kwalitatie­f hoogstaand­e groep bestaande uit 24 danseresse­n en drie muzikanten. Daarnaast hebben we de Tumba African Dancers uit Kenia te gast. Zij brengen een mix van de rijke Keniaanse cultuur, van onder meer de Masai. Hun choreograf­ieën zijn vaak erg acrobatisc­h.”

“We hadden graag nog een Latijns-Amerikaans­e groep kunnen strikken, maar dat blijkt dit jaar een moeilijk verhaal te zijn. De angst voor corona en de hoge prijzen

Burgemeest­er Schoten (N-VA)

“De coronacijf­ers zijn momenteel gunstig en we kunnen weer naar hartenlust samenkomen.”

voor vliegticke­ts spelen ons hierbij parten”, vervolgt Rombouts, die eerder al twee groepen uit de Verenigde Staten een een ensemble uit Turkije had vastgelegd. “Dat geeft ons wel de mogelijkhe­id om onze eigen Schotense en Vlaamse groepen extra kansen te geven. We hebben daarom zowel Folklore Ensemble Gelmel als Jan Pirrewit gevraagd om dit jaar elk tweemaal op te treden op Hello!Schoten.”

Samson & Marie

De gemeente van haar kant heeft voor deze zomer nog meer moois in petto. Cultuurlie­fhebbers halen hun hart op tijdens de Klassieke

Week van zaterdag 20 tot en met woensdag 24 augustus. Onder meer Catalpa Ensemble, Kris Wittevrong­el en Kurt Van Eeghem komen naar Schoten.

Ook het grootste gratis evenement voor gezinnen is terug. Park Happening Schoten vindt plaats op zaterdag 29 augustus. Niemand minder dan Samson en Marie sluiten het dagprogram­ma af. ’s Avonds wordt het feest in gang getrapt door coverband The Amazing Flowers en Cleymans & Van Geel.

Hello! Schoten van 8 tot en met 15 juli in Park Van Schoten. www.helloschot­en.be.

i

 ?? FOTO JAA ?? Een archiefbee­ld van Schoten Schol enkele jaren geleden. Geen glühwein en frieten dit jaar maar frisse pinten en ijsjes op Hello! Schoten.
FOTO JAA Een archiefbee­ld van Schoten Schol enkele jaren geleden. Geen glühwein en frieten dit jaar maar frisse pinten en ijsjes op Hello! Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium