Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Provincie voorstande­r van verhuispla­nnen hockeyclub Herakles

-

Tijdens een werkbezoek van gouverneur Cathy Berx en de deputatie van de provincie aan Boechout lieten deze weten voorstande­r te zijn van een wijziging van het ruimtelijk uitvoering­splan Capenberg. Dat is nodig om hockeyclub Herakles vanuit Lier naar Boechout te doen verhuizen.

Herakles maakte een tijd geleden al bekend dat het graag naar de Borsbeekse­steenweg in Boechout wil verhuizen. Het heeft naast het domein van Capenberg al een stuk grond in zijn bezit, maar het lonkt ook naar de open ruimte aan de overzijde.

“We hebben aan de bestuurder­s van Herakles en Capenberg gevraagd om overleg te plegen. Ze moeten nagaan of Heraklwes zich alleen aan de zijde van Capenberg naast het woonzorgce­ntrum kan vestigen. Tegen de ontwikkeli­ng van hockeyveld­en aan de overzijde van de steenweg is wel wat protest gerezen. Deze gesprekken gaan de goede richting uit, maar ook dan moeten we het bestaande ruimtelijk uitvoering­splan wijzigen”, zegt burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO BoechoutVr­emde)

nog.

Dat de provincie positief gestemd is, wil niet zeggen dat het dossier in kannen en kruiken is.

“Dit geeft aan dat we aan ons werk kunnen beginnen. Maar de procedure tot wijziging kan twee jaar duren. We moeten met de provincie en het departemen­t Omgeving praten en er is een openbaar onderzoek nodig.”

Andere thema’s

Het Boechoutse gemeentebe­stuur sprak tijdens het bezoek van de gouverneur over zijn wens voor een grotere verkeersve­iligheid op de Provincies­teenweg (N10). Ook de mogelijkhe­id om buiten de referentie­regio’s van Vlaanderen te blijven werken met intergemee­ntelijke samenwerki­ngsverband­en kwam ook ter sprake. Volgens de Antwerpse gouverneur komt er een decreet aan, waarbij samenwerki­ng over de grenzen van de referentie­regio’s heen voor onderwijs toch mogelijk blijft.

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Herakles zou zich naast het domein van Capenberg vestigen.
FOTO JOREN DE WEERDT Herakles zou zich naast het domein van Capenberg vestigen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium