Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vanaf nu gaan we transparan­ter werken”

-

Maandagavo­nd stelde Beerschot met Andreas Wieland een nieuwe trainer voor, gisteren onthulde de club een nieuwe sportieve structuur. Voorzitter Francis Vrancken geeft toe dat hij een aantal moeilijke maanden achter de rug heeft, maar kijkt intussen opnieuw positief naar de toekomst. “Met deze nieuwe structuur willen we meer gestroomli­jnd en transparan­ter werken.”

Langetermi­jnvisie

“Dat er vorig jaar veel fout is gelopen, beseffen wij maar al te goed. Anders degradeer je niet”, zegt Vrancken. “We hebben aan het einde van het seizoen onmiddelli­jk de nodige financiële garanties gegeven om onze proflicent­ie veilig te stellen. Intussen hebben we ook extra geïnvestee­rd in de aanbouw van een nieuw trainingse­n jeugdcompl­ex en beginnen we over een tweetal weken aan de werken om Tribune 1 tegen de start van het seizoen opnieuw brandveili­g te krijgen. We hebben al miljoenen geïnvestee­rd in Beerschot, maar we zijn niet zo rijk als de eigenaars van pakweg Antwerp, OH Leuven of Union. En wie geen geld heeft, moet geduld hebben.”

De aanbouw van het nieuwe complex aan het Universite­itsplein kadert in de langetermi­jnvisie van de drie aandeelhou­ders. “Onze eerste ploeg is belangrijk, maar met het oog op de toekomst is onze jeugdwerki­ng minstens even belangrijk. We vinden dat ook een deel van onze maatschapp­elijke plicht.”

“Er zijn veel dingen verkeerd gelopen, anders degradeer je niet. Maar we zullen Beerschot niet zomaar laten vallen.”

Nieuwe sportieve structuur

Vrancken vindt dat Beerschot het voorbije seizoen zowel op als naast het veld te veel uit eilandjes bestond. “We zijn het collectiev­e wat uit het oog verloren, ook wat de grote sportieve beslissing­en betreft. Daarom werken we vanaf nu met een technisch comité, bestaande uit vier personen die daarin alle vier evenveel zeggenscha­p zullen hebben

Algemeen directeur Frédéric Van den Steen is de verbinding­spersoon tussen het technisch comité en het Football Business Developmen­t-team (FBD) van United World.

Met Steven Vanharen zit er ook een Vlaming in dat team van United World. Die twee organen (zie organigram).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium