Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp FC toch niet in zee met Nike, Jako blijft kledingspo­nsor

- (bdh) (pego) (pjc) (yala)

Antwerp wisselt na dit seizoen dan toch niet van kledingspo­nsor. Eind vorig jaar raakte bekend dat de huidige partner Jako zou ingeruild worden voor Nike, maar de affaire Overmars gooide roet in het eten. Het internatio­nale sportmerk en Antwerp zouden daarop in onderling overleg beslist hebben de deal niet te laten doorgaan. Antwerp bereikte naar verluidt al een nieuwe overeenkom­st met Jako, zo vernam Gazet van Antwerpen.

Eind oktober kwam het verrassend­e nieuws: na zes jaar - Jako was al sponsor sinds 2016, het laatste jaar in tweede klasse - koos Antwerp voor een nieuwe kledingspo­nsor. Het internatio­naal gerenommee­rde Nike zou vanaf volgend seizoen, en dat voor drie seizoenen lang, de nieuwe kledingspo­nsor worden van het stamnummer één.

Vaste partner Jako reageerde teleurgest­eld, maar allerminst zuur. “We vinden dit uiteraard doodjammer”, bevestigde Jan

Roberto Martinez wil zoals bekend voor het begin van het WK op 21 november nog een oefenduel spelen. Omdat er de week voordien (12-13 november) nog competitie­voetbal is, is het kort dag. Het plan is om op 17 of 18 november nog een vriendscha­ppelijk duel te spelen. Dat zal niet in Qatar zijn maar in Bahrein, het oliestaatj­e aan de Perzische Golf in de buurt van Qatar en Saudi-Arabië. De tegenstand­er is nog niet bekend. Het wordt kiezen tussen drie Afrikaanse WK-deelnemers: Kameroen, Egypte of Tunesië.

Gisteren stond de laatste training van het seizoen op het programma. De spelers, die volgend seizoen deel uitmaken van de kern, kregen een individuee­l programma mee. Nadien nam de club afscheid van de vertrekker­s: de doelmannen David Jensen, Kristof Van Hout, Pieter Caubergh en Jitse Vandermott­en en de veldspeler­s Noel Soumah, Guy Yameogo, Christoffe­r Remmer en Lorenzo Noviello. Met drie andere spelers die einde contract zijn zal nog onderhande­ld worden over een contractve­rlenging: Roman Neustädter, Tibo Persyn en Koen Van Langendonc­k. Op donderdag 9 juni leggen de spelers fysieke testen af in Diepenbeek (Atlon) en op vrijdag 10 juni volgt de eerste veldtraini­ng. Van 2 tot 9 juli gaat Westerlo op stage in het Nederlands­e Papendal. De club heeft al enkele opties voor oefenwedst­rijden. Vrijdag wordt Nike als nieuwe sponsor voorgestel­d.

Jacobs, CEO van Jako België, in oktober. “Maar we gaan zeker niet uit elkaar in ruzie. De club kiest nu voor een ander merk, maar Jako blijft supporter en we zullen altijd klaar staan als de club ons weer nodig mocht hebben.”

Dat moment kwam er sneller dan verwacht. Nadat in maart bekend was geraakt dat Marc Overmars sportief directeur werd bij Antwerp, had ook Nike daar vragen bij. Het sportmerk heeft bovendien zijn Europees hoofdkwart­ier in Hilversum, nabij Amsterdam. Ook al is inmiddels duidelijk dat er geen enkele klacht is tegen Marc Overmars, de zaak blijft wel nagalmen in Nederland.

Nike en Antwerp zouden daarop beslist hebben om ‘in onderling overleg’ de deal af te blazen. De Great Old nam opnieuw contact op met zijn huidige kledingspo­nsor Jako, die naar verluidt met veel enthousias­me een nieuwe meerjarige en uitgebreid­ere sponsordea­l uitwerkte.

De supporters van Union moeten zich niet al te veel zorgen maken: behoudens een rare twist zal succescoac­h Felice Mazzu (56) ook volgend seizoen de coach zijn in het Dudenpark. Mazzu suggereerd­e tijdens de play-offs dat hij sportieve garanties wilde, of dat hij anders wel eens zijn conclusies zou kunnen trekken. Inmiddels heeft hij met de directie samengezet­en en uit die positieve en constructi­eve gesprekken blijkt dat alle partijen op dezelfde lijn zitten. Union beloofde Mazzu dat de club er alles aan zal doen om sterkhoude­rs als Nielsen en Vanzeir te houden en dat eventuele vertrekker­s waardig vervangen zullen worden. “Het is de intentie van de club en van Mazzu om met elkaar door te gaan”, valt in Brussel te noteren. “We gaan ervan uit dat we wel tot een akkoord zullen komen.” Mazzu mag zich ook aan opslag verwachten.

Rune Paeshuyse ruilt KV Mechelen in voor Eupen. De 20jarige flankverde­diger onderteken­de er dinsdag een contract voor drie seizoenen plus optie. Paeshuyse komt uit de jeugd van Malinwa. De Mechelaars pikten hem destijds op als aanvaller bij Turnhout en vormden hem om tot een moderne rechtsback. Twee weken geleden maakte Paeshuyse zijn debuut op het hoogste niveau. In Charleroi mocht hij één minuut voor het einde invallen.

Valerio Piva

Ploegleide­r

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium