Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En nu stiekem dromen van stunt

Kangoeroes Mechelen met ambitie naar kust na bangelijk avondje in Winketkaai

- PATRICK CEULEMANS (mv)

Kangoeroes Mechelen roert zich wel degelijk in het titeldebat, dat heeft een bangelijk avondje in de Winketkaai maandag duidelijk gemaakt. Titelverde­diger Oostende op weg naar een sweep, vergeet het maar. “Oostende had tot maandag alleen maar de bekerfinal­e tegen een Belgische ploeg verloren, wij smeerden het een eerste competitie­nederlaag aan”, glundert coach Kristof Michiels.

Iedereen straalde bij Kangoeroes Mechelen na misschien wel de beste prestatie van het seizoen. De Mechelaars boekten hun allereerst­e overwinnin­g in een finalematc­h en speelden geprikkeld, met flair, snel wanneer het kon en traag als het moest titelverde­diger Oostende op een hoopje. Een beetje als een kampioenen­ploeg…

“Daar spreken we nog niet over”, tempert coach Kristof Michiels het enthousias­me. “De tussenstan­d in deze best of five is 1-1, wil je kampioen spelen moet je driemaal winnen. Oostende heeft het thuisvoord­eel, wat betekent dat we eenmaal aan de kust moeten winnen. En dat is niet evident als je weet dat Oostende tegen een Belgische ploeg alleen de bekerfinal­e had verloren. Tweemaal winnen tegen Oostende is al helemaal niet evident.”

Domien Loubry regisseerd­e Kangoeroes Mechelen naar de verdiende 84-74-zege. De Antwerpse guard dartelde over het parket, speelde enorm lichtvoeti­g maar kampt met een… voetblessu­re.

“Wat pijnstille­rs genomen. Als ik warm ben, gaat het wel”, knipoogde de flamboyant­e Antwerpse guard.

Achtste wedstrijd op twee weken tijd

Kangoeroes Mechelen is vanavond al aan zijn achtste wedstrijd op twee weken tijd toe. Maandag stonden Domien Loubry, Myles Stephens, Shizz Alston en Jonas Foerts lang op het parket. Tegen een uitgebalan­ceerd Oostende kan dat vandaag aan de kust en vrijdag in Mechelen pijn doen.

“We voelen de vermoeidhe­id niet”, aldus Jonas Foerts. “We

Zes mislukte pogingen – de ene al pijnlijker dan de andere – had David Goffin (ATP 48) achter de rug, maar tegen de Tsjech Jiri Lehecka (ATP 77) boekte hij eindelijk nog eens een zege op een grand slam. De marge (6-4, 4-6, 6-4, 6-4) was niet groot, de tevredenhe­id was dat wel.

Zevende keer, goede keer. Zo’n 21 maanden na de US Open 2020 figureert de naam David Goffin nog eens op het schema van een tweede ronde in een major.

“Of ik me nu opgelucht voel? Zo zou ik het niet omschrijve­n, ik ben wel blij uiteraard. Deze overwinnin­g is een gevolg van de manier waarop ik de voorbije weken aan het spelen was, met veel concentrat­ie en sereniteit. Trouwens, op geen enkel moment willen nog meer brengen in deze finale.”

Kangoeroes Mechelen droomt vanavond stiekem van een stunt. Mocht dat lukken, dan kan het vrijdag in eigen midden de finale afmaken en de provincie Antwerpen voor het eerst sinds 2000 - toen speelde RB Antwerpen kampioen - nog eens een titel schenken. Sinds de overstap in 1995 van Mechelen naar Antwerpen stonden de Giants vijfspeeld­e die slechte reeks door mijn gedachten. Maar nu ik de ban gebroken heb, voelt het natuurlijk wel goed.”

Goffin kwam twee keer 4-0 voor, maar moest telkens tot het einde wroeten voor setwinst. “Net op die momenten sloeg hij zijn beste shots. Al bij al was het een lastige match, zoals altijd op een grand slam. Maar ik ben van begin tot einde geconcentr­eerd gebleven. In de slotfase haalde ik het met enkele sterke games.”

Desondanks zag Goffin nog enkele werkpunten.

“Mijn opslag moet alleszins verbeteren. Het percentage eerste opslagen lag te laag en ik behaalde onvoldoend­e winners op mijn opslag. Nochtans is dat een sleutelgeg­even voor mij. Bovendien zou ik ook sneller de rally’s moeten beslissen.” spanning maal in de titelfinal­e, maar werd het maar één keer kampioen.

Last but not least: terwijl ancien Domien Loubry op zijn 37ste schittert, kijkt de ervaren Dusan Djordjevic bij Oostende lijdzaam met een voetzoolbl­essure vanop de tribune toe. De Servische generaal was de voorbije jaren de bezieler van de tien opeenvolge­nde titels. Dat Oostende zijn ervaring mist, was maandag duidelijk.

Piepklein stadion

Zo in zijn nopjes was Goffin na de overwinnin­g dat hij met de glimlach de halve tribunebev­olking aan handtekeni­ngen dan wel selfies hielp. Sneu wel dat Goffin in een piepklein stadion moest optreden, waar de enige tribune slechts 350 toeschouwe­rs kan ontvangen. Een paar honderd gegadigden, overwegend Belgen, stonden tevergeefs aan te schuiven. “Jammer, maar ik heb toch genoten van de sfeer. Elk vrij plekje was benomen. Mensen zaten op de trappen, overal zag ik hoofden.”

Donderdag moet de enige Belg op de hoofdtabel het in de tweede ronde opnemen tegen Frances Tiafoe, een 24-jarige Amerikaan die 27ste op de ranking staat. “Een Amerikaan dus. Dan zal de meerderhei­d van de toeschouwe­rs weer achter mij staan. Leuk.”

LANDSTEDE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium