Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onbekende element van de loting kan weleens bepalend worden”

Mannen van Sokah Hoboken en vrouwen van AFP Antwerpen starten bekerfinal­es als underdog, maar geloven toch in hun kansen

- (mabe)

Zowel de mannen van Sokah Hoboken als de vrouwen van AFP Antwerpen zullen vandaag en morgen in Diest hun beste tafeltenni­s moeten bovenhalen, als ze met de Beker van België naar huis willen keren. Met respectiev­elijk de mannen van Diest en de vrouwen van Malonne bekampen ze in de finales de huidige kampioenen­ploegen.

“Natuurlijk gaan we met Sokah Hoboken voor de winst”, stelt Benjamin Brossier. “Dit is de beker. Daarin telt maar één ding: winnen.”

Al beseft Brossier ook dat het tegen Diest niet vanzelfspr­ekend wordt om die ambitie waar te maken. “Diest is niet voor niets kampioen geworden. We wonnen er wel tegen in het begin van het seizoen, maar eind vorige maand verloren we zwaar met 1-5.”

Toch wil Brossier niet horen dat Sokah kansloos is. “Die nederlaag is niet blijven hangen. Ook het feit dat we in Diest spelen, zie ik niet meteen als een nadeel. In de competitie zijn we er immers gaan winnen. Het wordt trouwens ook de laatste wedstrijd van het seizoen met inzet. Dan kan je als speler altijd wat meer.”

Elena Chmiguelsk­aia kan met AFP Antwerpen haar zesde beker winnen, maar de ervaren speelster beseft dat haar ploeg de underdog is voor de finale tegen Malonne. “Het zal heel moeilijk worden. Malonne heeft drie sterke A-speelsters, op papier net iets sterker dan wij. In de competitie verloren we zwaar in Malonne, maar nu zijn de omstandigh­eden anders. De zaal is anders en de sfeer van een bekerfinal­e is in niets te vergelijke­n met de beleving in andere wedstrijde­n. En dan heb je ook nog het onbekende element van de loting, waarbij je vooraf niet weet wie je tegenstand­ster wordt. Die loting kan weleens bepalend worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium