Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uiteindeli­jk is het allemaal een kwestie van planning”

32jarige Kelly Druyts combineert wielerspor­t met gezinsleve­n

-

Liefst drie kinderen heeft ze intussen, maar toch houdt het Kelly Druyts niet tegen om nog altijd deel uit te maken van het vrouwenpel­oton. Donderdag doet ze mee aan de dernykoers in Niel.

“Het wordt grotendeel­s een gezinsdag voor mij”, lacht de 32-jarige ex-wereldkamp­ioene scratch. “Niet alleen zullen dochtertje Emily en zoontjes Eliot en Jack aanwezig zijn, maar ook mijn zussen Jessy en Lenny rijden die dernykoers. Mijn ouders gaan er dan weer zijn om zich over de kindjes te bekommeren, vermits mijn man donderdag voor zijn werk in het buitenland zit. Vier maanden na de geboorte van Jack ben ik twee weken geleden weer begonnen met wedstrijde­n te koersen. Ik kon daar in Puivelde best vrede mee nemen met mijn twintigste plaats. Koersen is dan alleen nog maar een hobby, de wielermicr­obe is zeker nog niet verdwenen. Met drie kleine kinderen is het niet vanzelfspr­ekend om trainingen in te lassen, maar uiteindeli­jk is dat allemaal een kwestie van planning. Soms is het niet zo simpel, als je bijvoorbee­ld ’s nachts maar een vijftal uur geslapen hebt omdat een van kinderen slecht sliep. Maar ik blijf gemotiveer­d en doe het nog altijd graag. Anders zou ik al lang gestopt zijn. Al kom ik een wedstrijd voorlopig eerder op mijn ervaring goed door, dan terend op mijn conditie. Drie dernyreeks­en in Niel moet ik aankunnen, zeker omdat er telkens een ruime pauze tussenzit. Een goeie uitslag acht ik zelfs niet onmogelijk.”

De eerste reeks van de dernykoers (15 ronden) start donderdag al om 13.30 uur. Om 15 uur is er de afvallings­reeks. De finale (20 ronden) vindt plaats om 17.15 uur. Tussen de reeksen zijn er wedstrijde­n voor wielertoer­isten en gentlemen. Naast de drie zussen Druyts staan ook de Italiaanse rensters Tortolina en Veroni, de Nederlands­e Bakker, de Canadese Ayroud en Hargreaves en de Belgische jongeren Aaike Cools en Febe Jooris aan de start.

i

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium