Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Drie weken geleden kon ik hier alleen maar van dromen”

-

Elise Mertens

“Er zijn al heel veel reekshoofd­en uitgeschak­eld, maar met het latere verloop van het tornooi ben ik totaal niet bezig. Ik sluit me sowieso zo veel mogelijk af van het internet en mijn gsm staat meestal uit.”

kwartfinal­e. De 18-jarige Amerikaans­e had eerder dit tornooi de handen vol met Alison Van Uytvanck. Kunnen Belgen onder mekaar wat tips uitwissele­n? “Daar had ik nog niet aan gedacht, maar dat is zeker een optie. Vorig jaar verloor ik een driesetter tegen Gauff, maar dat was op gras. Wel een sterke speelster natuurlijk, met een goede service en prima backhand. Ik zal weer iets anders moeten verzinnen.” Terwijl op het hoofdterre­in Zinédine Zidane naar Rafael Nadal kwam kijken, zetten nogal wat Belgen zich op de tribunes van court 7 om Mertens te ondersteun­en. Ze koestert gretig de band met het thuisfront. “In moeilijke momenten krijg je veel energie van die supporters. Omdat er al zoveel reekshoofd­en zijn uitgeschak­eld, belanden we zondag wellicht op een van de grotere banen. Leuk. Hopelijk komen ook daar veel landgenote­n kijken.”

Nog geen drie uur heeft Mertens op het Parijse gravel rondgedraa­fd, maar ze staat wel al bij de laatste zestien. Dat haar tegenstand­er in de tweede ronde met een coronabesm­etting forfait moest geven, helpt natuurlijk. Zelfs nu in haar tabelhelft reekshoofd­en bij bosjes sneuvelen, kijkt ze niet verder dan de volgende ronde. “Met het latere verloop van het tornooi ben ik totaal niet bezig. Ik sluit me sowieso zo veel mogelijk af van het internet en mijn gsm staat meestal uit. Natuurlijk vang ik wel eens wat op. Dat Simona Halep en Maria Sakkari uitgeschak­eld zijn, vind ik de grootste verrassing­en.”

Toonbeeld van stabilitei­t

Ondertusse­n bouwt Mertens verder aan haar recordreek­s. Al zeventien opeenvolge­nde majors bereikt ze minstens de derde ronde, een toonbeeld van stabilitei­t in een sport vol grillighei­d. Geen actieve speelster benadert die reeks.

“Dat is natuurlijk een mooie statistiek. Uiteindeli­jk duurt het toch al vier jaar. Een geheim is er niet echt. Ik speel gewoon heel graag tennis en voor de grand slams ben ik altijd nog ietsjes meer gemotiveer­d.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium