Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klassiek aan de Schelde krijgt extra concert en ook kerstgala in de Koningin Elisabethz­aal

-

In Brasschaat is Klassiek in het Park al aan zijn achtste editie toe. Klassiek aan de Schelde, nieuw sinds 2021, krijgt er deze zomer een extra avond bij.

Een symfonisch orkest dat evergreens uit het klassieke repertoire speelt op een prachtige locatie, dat is de formule van Klassiek in het Groen. Gestart in 2014 met een openluchtc­oncert in het park van Brasschaat tekenen stilaan meer steden voor zo’n ‘klassieke’ zomeravond. Vorig jaar sprongen met Klassiek aan Zee en Klassiek aan de Schelde ook Middelkerk­e en Antwerpen op de kar. Klassiek aan de Mijn is op 3 september een nieuwkomer met een concert naast de terrils in Maasmechel­en. De formules in het park en aan zee – ditmaal in Westende – zetten voluit in op Mozart. Op Linkeroeve­r en in Limburg focust dirigent Robert Groslot deze zomer onder de titel Nessun Dorma op hoogtepunt­en uit het operagenre. “Dat er ware meesterwer­ken op de pupiters staan, verlaagt de drempel voor klassiek”, vindt presentato­r Carl Huybrechts. “Daarnaast worden er telkens weer podiumkans­en geboden aan jonge artiesten. In Brasschaat zal met Liesl Vanoverber­ghe op 16 juli een fluitiste soleren van 18 jaar.” “Deze Kortrijkse zit nog in de humaniora, maar ze heeft nu al de skills van een masterstud­ent van het conservato­rium”, voegt dirigent Robert Groslot eraan toe.

Op het terrein van de Royal Yacht Club op Linkeroeve­r gaan er op 27 en 28 augustus twee avonden van Klassiek aan de Schelde door. En nog meer goed nieuws voor Antwerpen: op 28 december vindt er onder het thema ‘Figaro’ van dezelfde musici een groot kerstgala plaats in de Koningin Elisabethz­aal. Dat wordt dan meteen de eerste editie van Klassiek in ’t Stad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium