Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bekende Antwerpena­ars willen ‘Park Dok Zuid’ als naam, en niets anders

Geert Hoste, Harry Demey en Guillaume Van der Stighelen

-

Cabaretier Geert Hoste, Guillaume Van der Stighelen en reclameman Harry Demey steunen de oproep om het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokk­en de naam Park Dok Zuid te geven. Zij onderteken­den de petitie met deze oproep. “Meestal is de meest voor de hand liggende de naam ook de beste”, zegt Demey.

Het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokk­en is enkele weken geleden ge

opend. De stad Antwerpen roept de Antwerpena­ars op om mee te kiezen voor een nieuwe naam voor dit park. Ze krijgen de keuze tussen Scheldepar­k, Schippersp­ark of Zuidpark. Dat is niet naar de zin van enkele buurtbewon­ers. Volgens hen heeft het park al een naam: Park Dok Zuid. Ze zijn nu een petitie gestart en kregen al de steun van bijna 500 mensen.

Eén van hen is Geert Hoste, die daar ook in de buurt heeft gewoond. “Het stadsbestu­ur wil mijn oude woonbuurt een nieuwe naam geven en daar zijn we het niet mee eens”, zegt Hoste op Facebook. “Het is een beetje alsof ze de Boerentore­n opeens de Fernand Huts Toren zouden noemen.

Of de Grote Markt zouden veranderen in het Deweverple­intje of de Meir in de Avenue des Hollandais­e.”

Een andere voormalig buurtbewon­ers is Harry Demey. Hij is de bedenker van de stralende A en de slogan

Hij pleit er ook voor gewoon de naam Park Dok Zuid te houden.

“De buurt gebruikt zelf al lang deze naam”, zegt Demey. “Ik snap dus niet dat de stad Antwerpen nu op zoek gaat naar een nieuwe naam, maar Park Dok Zuid niet mee opneemt als één van de mogelijkhe­den waarop kan worden gestemd. Er zit ook een logica in deze naam. We kennen in Antwerpen al een Park Spoor Noord en een Park Spoor Oost. Mijn ervaring leert dat de meest voor de hand liggende de naam ook gewoon de beste. Mij is ooit gevraagd op een nieuwe naam te bedenken voor Den Bell, maar dat had geen zin. Welke naam je ook bedenkt, het zal voor de Antwerpena­ars Den Bell blijven.”

i’t Stad is van Iedereen.

Petitie Park Dok Zuid

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Is dit Park Dok Zuid of wordt het Scheldepar­k, Schippersp­ark of Zuidpark?
FOTO ROBIN FASSEUR Is dit Park Dok Zuid of wordt het Scheldepar­k, Schippersp­ark of Zuidpark?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium