Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opvangplaa­tsen asielcentr­um al voor ruim twee derde bezet

Kinderen maken kennis met De Schorre en nemen deel aan animatiepr­ogramma

- BART ROGGEMAN

In het asielcentr­um van Boom is intussen het grootste deel van de 164 beschikbar­e plekken ingevuld, en er zijn nog meer bewoners op komst. Op woensdagna­middag wordt een animatiepr­ogramma opgezet voor de kinderen, die ook kennismake­n met De Schorre en de rest van de buurt.

Toen een opvangcent­rum werd aangekondi­gd in het voormalige financiëng­ebouw aan het Jozef Van Cleemputpl­ein, stak er in Boom een grote golf van verontwaar­diging en protest op. Voor het lokaal bestuur, van een gemeente die al geplaagd wordt door een sociale problemati­ek en het tij tracht te keren, was het initiatief een brug te ver. Er werden nog verwoede pogingen ondernomen om de komst van het opvangcent­rum

Joachim Deman

tegen te maar uiteindeli­jk werd een feit.

“Momenteel zijn 132 van de 164 plekken ingevuld”, vertelt pr-manager van het Rode Kruis Joachim Deman. “Zo goed als alle vluchtelin­gen verhuisden van het opvangcent­rum in Mechelen naar Boom. De komende weken worden de vrije plekken nog geleidelij­k aan ingevuld om tegen de

houden, het opvangcent­rum

tweede helft van juni de volledige capaciteit te bereiken.”

Van de huidige bewoners verblijven er een groot deel in familiever­band. Het Rode Kruis zet elke woensdagna­middag met de kinderen activiteit­en op het getouw om hen in hun nieuwe omgeving zo goed mogelijk te integreren. Onder meer door spelactivi­teiten op het plein voor het opvangcent­rum of een bezoek aan De Schorre.

Vrijwillig­ers gezocht

Het Rode Kruis is overigens nog op zoek naar vrijwillig­ers om de werking mee op poten te zetten. Kandidaten mogen altijd contact opnemen met het Rode Kruis via het onderstaan­de e-mailadres.

iintegrati­e.ocboom@rodekruis.be.

 ?? FOTO RR ?? Vluchtelin­gen spelen op het grasplein aan het asielcentr­um.
FOTO RR Vluchtelin­gen spelen op het grasplein aan het asielcentr­um.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium