Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tant mieux dat Mbappé niet naar Real komt”

Grappen, dollen, lachen: Eden Hazard lijkt echt terug

- PIETER-JAN CALCOEN

Als Eden Hazard (31) spreekt, dan luisteren (en noteren) wij. Zéker als het al van september geleden is dat hij dat nog eens deed als Rode Duivel. Zijn integrale discours: “Ik wil nog wel eens naar het balkon op de Grote Markt.”

Wanneer Eden Hazard in het auditorium arriveert, is hij goedlachs. Hij dolt met een Franse journalist – een oude bekende van bij Rijsel: “Je ziet er goed uit.” Om dan gespeeld ernstig het signaal te geven aan de perschef: “Ik ben er klaar voor.”

Hoe blik je terug op de Champions League-triomf met Real?

Eden Hazard: “(Lacht) Ik ben nog een beetje moe van het feest. Het was een mooi moment, het is een mijlpaal in je carrière. Ik hoop dat er nog zullen volgen.”

Je bleef tijdens de finale tegen Liverpool op de bank. Een ontgoochel­ing?

“Ik was pas een paar weken intensief aan het trainen. Dan moet je je geen illusies maken: er was weinig tijd om me echt klaar te stomen.”

Was je verrast door de fantastisc­he prestatie van Thibaut Courtois?

“Eigenlijk niet. Ik ken Thibaut al tien jaar, ook van bij Chelsea en de Rode Duivels. Wel, ik zeg al tien jaar dat hij de beste is. (Knipoogt) Ik heb dat goed gezien.”

Wint hij straks de Gouden Bal?

“Ik denk het niet. Karim (Benzema, red.) is de grote favoriet. Het verschil met de rest is groot, ook al waren spelers als Kevin (De

Bruyne, red.), Thibaut en Mané ook geweldig. Als je alles in rekening brengt, met ook nog Karims successen bij Frankrijk, zou die uitslag al voor 99 procent beslist moeten zijn. Hij verdient die prijs, wat niet wegneemt dat ook Thibaut erkenning hoort te krijgen. Hij zal wel in de top vijf of tien staan.”

Op de Champions Leagueafte­rparty sprak je de supporters toe met een duidelijke boodschap: “Ik blijf.” Was dat gepland?

“Allerminst. Karim Benzema gaf me de microfoon, ik wist niet goed wat ik moest zeggen, dus ben ik gewoon spontaan geweest. Het was kort, maar iedereen heeft het wel begrepen.”

Heb je in die drie moeilijke jaren dan nooit aan een transfer gedacht?

“Neen, dat is nooit bij me opgekomen. Kijk, ik ben destijds naar Real gekomen toen ik al veel bewezen had, mijn loopbaan was al niet slecht. Real, in mijn ogen de beste club ter wereld, moest de kers op de taart worden. Het is tot dusver niet goed verlopen, wat me een beetje triest maakt. Dat was door omstandigh­eden. Ik zeg de mensen op Real al twee seizoenen dat ik pijn heb aan de enkel. Nu zijn die zorgen verleden tijd, sinds dat plaatje eruit is (benadrukt). Er zijn geen problemen meer. Het is nu aan mij om te tonen dat het niet gedaan is, dat ik nog mooie jaren in het verschiet heb. Ik denk dat ik dat kan: alles is aanwezig om volgend seizoen mijn normale niveau te halen.”

Vanwaar die overtuigin­g? Het is al drie jaar matig tot slecht.

“Ik twijfel niet. Het is een kwestie van mijn vertrouwen terug te vinden. Dan heb ik wel een goede voorbereid­ing nodig. Mijn seizoen begint nu al, bij de Rode Duivels. Het is al even geleden dat

ik hier gespeeld heb (van in september, in Wit-Rusland, red.).

De komende wedstrijde­n wil ik minuten maken. (Zwijgt even)

Mijn laatste goeie interland dateert van op het EK, tegen Portugal, en toen raakte ik in het slot geblesseer­d. Dat was wel een klap: ik had me intensief klaargesto­omd voor dat toernooi en toch gebeurde er zoiets.”

Kunnen we in Qatar nog wereldkamp­ioen worden? “Dat moet de ambitie zijn. Er lopen hier nog steeds fantastisc­he

spelers rond. Het zijn niet meer dezelfde spelers als op het WK in Rusland, maar de jongeren pushen ons ook tot het uiterste. We moeten gaan voor goud, zoals dat het doel was op het WK en EK. Ik wil nog wel eens naar het balkon van het stadhuis op de Grote Markt van Brussel.”

Ga je na Qatar nog door als internatio­nal?

“(Mysterieus) Ik heb er al over gesproken met mijn familie. Alles zal afhangen van mijn gevoel. Als ik dan opnieuw geblesseer­d ben, dan kap ik er misschien beter mee. Ik kan er nu niks zinnigs over zeggen. Ach, dat is nog veraf. Eerst het WK halen. Ik wil spelen, dribbelen, scoren, plezier maken!”

Is het in dat opzicht jammer of net goed dat Kylian Mbappé van PSG niet naar Real komt?

“Zonder Mbappé is er al concurrent­ie genoeg, de plaatsen zijn duur (met een kwinkslag). Tant mieux dus dat hij niet komt (grijnst). Dan heb ik meer kans.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium