Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carl Hoefkens wil Loïs Openda volgend seizoen bij Club Brugge

- (jswk, joh)

Loïs Openda (22) sprak over zijn persoonlij­ke ambities voor de komende Nations Leagueweds­trijden, maar ook over zijn toekomst in het clubvoetba­l. Mogelijk trekt hij volgend seizoen het shirt van Club Brugge weer aan. “Ik ga terug naar Brugge en zie dan wat er gebeurt”, aldus Openda.

Loïs Openda maakte de voorbije twee seizoenen indruk bij Vitesse, de Nederlands­e club die de spits huurde van Club Brugge. Met 18 competitie­doelpunten achter zijn naam het afgelopen seizoen is het tijd voor een stap hogerop. Een terugkeer naar zijn moeder- club blijkt tot de mogelijkhe­den te behoren.

“Vitesse is voorbij”, vertelt Openda op de persbabbel in het trainingsc­entrum in Tubeke. “Bij Brugge heb ik nog twee jaar contract. Waar mijn toekomst ligt, weet ik niet. Ik wil naar een ploeg die vertrouwen in me heeft en waar ik me goed voel.”

Club Brugge-coach Carl Hoefkens wil Openda er alvast bij volgend seizoen. “Ik ken hem al langer. Hij was mijn trainer bij de jeugd. Maar voor volgend jaar weet ik nog niets. Ik heb de voorbije dagen al contact gehad met Hoefkens over mijn toekomst en hij heeft me ook al vertrouwen gegeven. Ik ga terug naar Brugge en zie dan wat er gebeurt.”

is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, het is maar de vraag of hij ook in actie zal komen. Al hoopt hij natuurlijk van wel. “Het is een droom om voor de Rode Duivels te spelen. Het is wel speciaal om met zo’n grote namen te spelen. Ik ken hen, maar ik weet niet of zij mij kennen”, lacht Openda. “Het is ook speciaal om tegen Nederland te spelen, omdat ik er twee jaar heb gespeeld. Ik ben nu een speler die fysiek sterker is en veel vooruitgan­g heeft geboekt. Het is moeilijk iets bij te brengen aan een ploeg die al compleet is. Sinds ik bij Vitesse zit, heb ik meer vertrouwen en voel ik me mentaal beter. Ik hoop dus ook enkele minuten te maken.”

Openda

Wat in de lucht hing, is nu bevestigd: Ally Samatta (29) verlaat Antwerp FC. De aankoopopt­ie wordt niet gelicht. Samatta werd vorige zomer op gehuurd van Fenerbahce, met weliswaar een pittige aankoopopt­ie. Was het een succesverh­aal geworden, dan kon de Great Old overwegen om hem definitief vast te leggen, maar dat is dus niet het geval. Zowel de speler als de club had meer verwacht van zijn seizoen op de Bosuil. De aanvaller scoorde wel nog negen keer (in 37 matchen), waaronder drie keer in Europa, maar hij schipperde tussen basis en bank en stond in de schaduw van topschutte­r Frey. Hij keert nu dus terug naar Turkije, waar hij nog twee jaar contract heeft. Het blijft wel zijn bedoeling om een nieuwe club te vinden. deadline day

Nog uitgaand verkeer bij Antwerp: Alireza Beiranvand (29) tekende zoals aangekondi­gd bij Persepolis, voor drie jaar. De doelman vertrekt gratis, maar zijn salaris valt wel weg. Sander Coopman, Nill De Pauw en Nana Ampomah vertrekken sowieso ook, vanwege hun aflopend contract. Nolhan Courtens (15) en Niels Devalckene­er (18) kregen hun eerste profcontra­ct.

Priske naar Praag

Lang heeft Brian Priske niet moeten wachten op een nieuwe job. Op maandag 23 mei kondigde Antwerp officieel het afscheid van de Deense trainer aan, acht dagen later pakte Sparta Praag uit met de komst van de Deen. Sparta werd in de kampioensc­hapseindro­nde pas derde na Slavia Praag en kampioen Viktoria Plsen.

 ?? FOTO BELGA FOTO TWITTER AC SPARTA PRAHA ?? En Brian Priske, hier met sportief directeur Tomas Rosicky, wordt de nieuwe coach van de Tsjechisch­e club Sparta Praag.
FOTO BELGA FOTO TWITTER AC SPARTA PRAHA En Brian Priske, hier met sportief directeur Tomas Rosicky, wordt de nieuwe coach van de Tsjechisch­e club Sparta Praag.
 ?? FOTO BELGA ?? Droom
FOTO BELGA Droom
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium