Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sliep bij wijze van spreken in de clubkleure­n”

Donkcoach Steven De Meulder krijgt na 23 jaar met pijn in het hart ontslag

- (madc)

Het missen van de promotie heeft er zwaar ingehakt bij Ekeren-Donk. Het ambitieuze bestuur wil snel hogerop en rekende op coach Steven De Meulder om de ploeg naar derde provincial­e te loodsen. Maar Donk speelt volgend seizoen dus gewoon opnieuw in vierde provincial­e, al zal dat wel zonder De Meulder zijn, die na 23 jaar bij de club aan de kant werd geschoven.

“Het was een moeilijke beslissing die we hebben moeten nemen”, geeft sportief verantwoor­delijke Tim Huygen toe. “We hoopten op een promotie en waren dus ontgoochel­d. Uiteraard niet in Steven, maar wel over het eindresult­aat. We kiezen dus voor een nieuwe start met opnieuw één duidelijke doelstelli­ng voor de nieuwe coach, Robin Hellemans.”

De Meulder zelf had het einde van de samenwerki­ng niet voelen aankomen. “Bijna onmiddelli­jk na het verlies tegen Putte kreeg ik de bons”, zegt de ontslagen T1. “Ik heb bij Donk bijna 25 jaar lang lief en leed gedeeld en sliep als het ware in de clubkleure­n. Ook ik was ontgoochel­d natuurlijk, net zoals iedereen. Maar net daardoor smaakte het moment van het ontslag én de manier waarop wel erg bitter.”

Toch blijft het wederzijds­e respect tussen de clubman en de Donk-familie enorm groot. “Er is eigenlijk nooit een goed moment om slecht nieuws te brengen”, reageert Huygen. “We hopen dat we op Steven kunnen rekenen om een vacante functie binnen de jeugdwerki­ng op te nemen. We kunnen zijn kennis en gedrevenhe­id goed gebruiken.”

De Meulder zelf wacht nog even af en wil eerst alles op een rijtje zetten. “Ik werkte met de allerklein­sten en coachte het eerste elftal. Donk is en blijft een toffe club. Hier en daar zijn er wat contacten met ploegen die interesse tonen, maar concreet is dat nog niet. En ook voor het thuisfront zal het plaatje moeten kloppen. Ook in mijn hoofd is het trouwens nog iets te vroeg om een beslissing te nemen. Eens de ontgoochel­ing helemaal is weggeëbd, kunnen we weer helder denken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium