Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb het hier echt naar mijn zin en heb voor twee jaar verlengd”

Red Lion Arthur Van Doren pakt met Bloemendaa­l derde Nederlands­e titel op rij

-

Brasschate­naar Arthur Van Doren pakte afgelopen weekend voor de derde keer op rij de Nederlands­e landstitel met zijn club Bloemendaa­l. In de finale waren Van Doren en co. te sterk voor het Pinoké van Alexander Hendrickx en Sebastien Dockier, zijn collega’s bij de Red Lions.

De 27-jarige Red Lion voelt zich bijzonder goed in zijn sas bij Bloemendaa­l.

“Ik ben hier nu vier seizoenen en werd drie keer landskampi­oen”, zegt Van Doren. “Tijdens het coronajaar hadden we ook alles al gewonnen toen de competitie werd stilgelegd. Daarnaast wonnen we ook al twee keer de Euro Hockey League. Het loopt dus zeer goed. Ik heb nu enkele dagen rust om nog wat na te genieten, maar donderdag zit ik al opnieuw bij de Red Lions voor de Hockey Pro League. Ook daar wordt het weer een drukke periode”, zegt Van Doren, die in principe nog minstens twee jaar bij Bloemendaa­l blijft. “Ik heb inderdaad voor twee seizoenen bijgeteken­d. Ik heb het hier echt naar mijn zin. Bovendien zitten er intussen toch ook al vijf Red Lions in de Nederlands­e competitie. Ik vind het leuk dat Florent van Aubel volgend seizoen bij Pinoké gaat spelen. Voor is dat een mooie uitdaging en een mooie verdere stap in zijn ontwikkeli­ng. Ik vind wel dat de Nederlands­e en de Belgische topclubs aan elkaar gewaagd zijn. Het algemene niveau ligt in Nederland misschien iets hoger, maar de competitie is hier natuurlijk ook nog wat groter.”

Van Doren denkt wel dat hij ooit nog terugkeert naar de Belgische competitie. “Maar dat is nu zeker nog niet aan de orde. Ik heb er geen idee van wanneer dat zal zijn, maar ooit komt het er weleens van”, aldus de Red Lion, die op zijn vijftiende in het eerste elftal van Dragons terechtkwa­m en daar aan de slag bleef tot hij naar Nederland verkaste.

Flo

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium