Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Protest tegen verkoop stuk grond

Oppositie wijst op strategisc­he ligging

- (jbr)

Het gemeentebe­stuur wil aan de Lage Kaart twee loten samen verkopen via Biddit. Het gaat om twee achter elkaar gelegen percelen grond. Oppositiep­artij Brasschaat 2012 wil het achterste deel liever in handen van de gemeente zien blijven omdat het aansluit op waardevol bosgebied.

Rudi Pauwels van Brasschaat 2012 heeft er geen problemen mee dat het perceel tegen de straatkant aan wordt verkocht. Hier gaat het om een stuk grond van 1.438 vierkante meter. Het deel erachter is 5.876 vierkante meter. De instelprij­s voor de twee percelen samen bedraagt 490.000 euro en de gemeente hoopt dat er hoger wordt geboden dan de 519.000 euro die ze er in 2009 zelf voor betaalde.

Rudi Pauwels: “Een vrijstaand­e eengezinsw­oning vooraan kan onze goedkeurin­g wegdragen. Al kan je met het stedenbouw­kundig attest nog wel alle kanten uit. Er staat immers in dat het een informatie­f attest is. Maar het tweede perceel moet de gemeente ons toch behouden.”

“Het wordt tijd dat we nadenken over het klimaatpro­bleem. In twee jaar tijd verleende het gemeentebe­stuur kapvergunn­ingen voor 1218 bomen. Brasschaat staat intussen in de top vijf qua ontboste gemeenten. Daarom onze vraag: blijf van het achterste gedeelte af. De gemeente moet hier de regie en de controle behouden. Wij stellen voor het in twee delen te splitsen en alleen volgens het voorste, kleinste perceel te verkopen. Bovendien heeft die grond een hele geschieden­is en zijn er belanghebb­enden met aangrenzen­de gronden die er wel eens een juridisch steekspell­etje van kunnen maken.”

Schepen voor patrimoniu­m Goele Fonteyn (N-VA) reageerde door te stellen dat het juist omwille van de complexe situatie is dat de gemeente het als een geheel wil verkopen.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Het stuk grond aan de Lage Kaart aan de straatkant.
FOTO JAN BRYS Het stuk grond aan de Lage Kaart aan de straatkant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium