Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge reizigers brengen bezoek aan Boliviaans­e zusterstad Tarija

-

Twee Brasschaat­se vriendinne­n, Glen en Babette, mochten in de Boliviaans­e stad Tarija ondervinde­n hoe graag de burgemeest­er daar hun gemeente Brasschaat ziet. De man zorgde ervoor dat het tweetal een volledige rondleidin­g door de stad kregen, met chauffeur en vertaler. Brasschaat heeft al sinds 2004 een Stedenband met Tarija.

Glen Amorgaste (22) en Babette Gogne (23) houden van ZuidAmerik­a. Ze planden er een rondreis waarbij ze ook Bolivia zouden aandoen.

“We ondervonde­n dat de Bolivianen bijzonder hartelijke mensen zijn. We wisten dat de stad Tarija een Stedenband heeft met onze gemeente Brasschaat. Toen we daar waren, trokken we onze stoute schoenen aan en gingen naar het stadhuis van Tarija. We geraakten tot bij de burgemeest­er en hij ontving ons bijzonder hartelijk”, legt Glen uit.

“Meer zelfs, hij regelde voor ons een rondleidin­g in de stad. Een chauffeur reed ons rond en we kregen een vertaler mee. Dat was natuurlijk een zeer leuke verrassing waarop we niet hadden gerekend”, vervolgt Babette.

Het tweetal had voor hun reis in Brasschaat gevraagd of ze iets speciaals moesten doen in Tarija.

“We kregen te horen dat we konden proberen om tot bij de burgemeest­er Johny Torres Terzo te geraken en dat is ons gelukt. We hebben vier nachten geslapen in Tarija en hebben het ons daar geen seconde beklaagd. Bolivia is echt top, zeker ook qua veiligheid. Het is ook nog redelijk ongerept. Wij houden ervan om onbetreden paden te volgen. Er is daar nog niet te veel toerisme. De mensen zijn er zeer authentiek. Zij dragen traditione­le kledij, maar je merkt dat ze dat niet speciaal voor de toeristen doen, zoals elders vaak het geval is.”

Boliviaans­e brandweer

Tarija ligt in het zuiden van Bolivia, op 1860 meter hoogte. De Stedenband met Brasschaat werd opgericht in het jaar 2004. Er ontstond een samenwerki­ng waarbij Brasschaat de Bolivianen bijvoorbee­ld hielp met de oprichting van een vrijwillig brandweerk­orps. Het aantal wederzijds­e bezoeken bleef groeien en de samenwerki­ng werd steeds intenser.

 ?? FOTO RR ?? Glen, de burgemeest­er of ‘alcalde’ Johny Torres Terzo en Babette.
FOTO RR Glen, de burgemeest­er of ‘alcalde’ Johny Torres Terzo en Babette.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium