Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerbar trekt van de Schelde naar Deurne

28ste Zomer van Antwerpen zet na corona vooral in op lokale gezelschap­pen

-

Na twee afgeroomde versies vindt er van 16 juni tot 28 augustus weer een volwaardig­e editie van Zomer van Antwerpen plaats. “Omdat corona tot nu de theaterkal­ender beknotte, komen de spelers vooral uit eigen land en Europa”, zegt programmat­or Patrick De Groote. Opvallend: de populaire Zomerbar verhuist naar Park Groot Schijn in Deurne.

Geen Zomerbar meer aan de Schelde dus. “Nu de Oosterweel­werken aan de Sloepenweg zijn begonnen, komt er een eind aan een lange traditie”, vertelt Patrick De Groote. “Noch op het Zuid, noch op het Noord was er nog plek voor onze bar. Met Park Groot Schijn in Deurne hebben we een mooie nieuwe stek aan de

Patrick De Groote

rand van de stad gevonden, die nog niet zo gekend is bij het brede publiek. Vlakbij stopt een tram, en in de omgeving van het park beherdenke­n.” reiken we een groot publiek dat ons misschien nog niet kent. De verhuis geeft ons ook de kans om de inrichting van de Zomerbar te Aan de Scheldekaa­ien vind je nog wel de tribune van De Zonsonderg­ang, ter hoogte van het Loodswezen, en Cinema Urbana. De openluchtb­ioscoop verhuist wel van zijn plek op het Zuid naar de Van Meterenkaa­i, nabij het Noorderter­ras.

Programmat­or

“Met Park Groot Schijn in Deurne hebben we een mooie nieuwe stek aan de rand van de stad gevonden, die nog niet zo gekend is bij het brede publiek.”

Geen grote circussen

Traditione­el de blikvanger­s van Zomer van Antwerpen, tekenen er ook dit jaar weer circussen present. Zij het dan in een kleinere vorm, en met artiesten uit Europa. “Circussen uit Australië of Afrika naar hier halen, zit er nog even niet in. Daar is corona nog niet helemaal geweken of kan er nog niet transconti­nentaal worden gereisd. Evengoed is er straks aan de Zomerbar wel circus van

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O FOTO SIGRID SPINNOX ?? > Frederik Deburghgra­eve > Jason Donovan 49
(zwemkampio­en)
54 (Australisc­h acteur-zanger)
De Oosterweel­werken verdrijven de Zomerbar van haar vertrouwde plek in de Scheldeboc­ht.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O FOTO SIGRID SPINNOX > Frederik Deburghgra­eve > Jason Donovan 49 (zwemkampio­en) 54 (Australisc­h acteur-zanger) De Oosterweel­werken verdrijven de Zomerbar van haar vertrouwde plek in de Scheldeboc­ht.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium