Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“VTM wilde me zelfs met een helikopter laten overvliege­n”

Jacky Lafon keert in de Lotto Arena terug als Rita Familie. Familie-feest.

- (dewo)

En of het een feestjaar wordt voor Jacky Lafon (75). Niet alleen kan ze deze zomer eindelijk haar meermaals uitgesteld­e 55-jarige jubileum op de planken vieren, ze keert in september ook nog eens terug als tante Rita in

Niet op televisie, wel in de Lotto Arena tijdens het

“VTM bleef aandringen, ze wilden me er per se bij. Dat maakt me fier, ja.”

Haar laatste aflevering dateert van december 2015, maar Rita Van den Bossche – ook wel ‘tante Rita’ en occasionee­l ‘zatte Rita’ genoemd – uit kleeft nog steeds aan Jacky Lafon. Wat wil je, als je een rol 24 jaar lang speelt. “Mensen vragen me nog regelmatig wanneer ik terugkom”, zegt Lafon. Die mensen hebben nu een antwoord. Op 17 september is Lafon aan de zijde van haar ex-collega’s en artiesten als Willy Sommers en Camille te zien op het in de Lotto Arena.

En daar is ze gelukkig om, want het zag er lang naar uit dat ze het feestje zou moeten missen. “Oorspronke­lijk zou de show afgelopen januari doorgaan, maar toen had ik andere verplichti­ngen. Toen alles werd uitgesteld naar september, belden ze me opnieuw. Maar die middag stond een voorstelli­ng van mijn jubileumsh­ow in het Witte Paard gepland. Op tijd in de Lotto Arena geraken, dat zag ik niet gebeuren.

zei ik toen,

Familie 30 jaar Familie-feest

Mannen, jullie kiezen echt altijd de slechtst mogelijke periodes.”

Helikopter­vlucht

Uiteindeli­jk werd, in samenspraa­k met het Witte Paard, besloten om de desbetreff­ende show te schrappen. “VTM wilde per se dat ik erbij was. Dat doet enorm veel deugd. En het maakt me ook fier, want ik dacht dat men daar al lang niet meer maalde om Rita Van den Bossche.

Maar op zeker moment kreeg ik Wim Feyaerts, de producer van en nog altijd een goeie vriend, aan de lijn. zei hij.

Familie

We gaan dat regelen, We laten je met een helikopter overvliege­n.

Ik kreeg al een heilige schrik, want ik ben absoluut geen held in dat soort zaken. Wat als je met dat gevaarte in zee valt? Dan is het gedaan met zowel Rita als met mij.”

Maar gelukkig voor Lafon kreeg men voor die helikopter geen vergunning. Plan B dan maar. “Twee zware motards inschakele­n, die voor mij de baan zouden vrijmaken. Maar ik had geen zin om na zo’n intensieve show in het Witte Paard halsoverko­p in de auto te springen en een hele rit lang gestressee­rd achter het stuur te zitten. Ik zei dus tegen de ploeg dat ik aan hen zou denken, maar dat ik er echt niet zou kunnen bij zijn.”

Saaie cruise

Dus werd er voor de simpelste optie gekozen. “We hebben één voorstelli­ng in Blankenber­ge geschrapt, maar het publiek krijgt nog genoeg kansen om de show te komen bekijken. We spelen van juli tot september, en dat elk weekend. Dat ik op het feest van

aanwezig kan zijn, is voor mij bovendien de kers op de taart van mijn feestjaar. De reeks is immers een belangrijk deel van mijn carrière en mijn leven.”

Rest nog de hamvraag: zet dit de deur open naar een comeback op televisie? “Dat moet je niet aan mij vragen, maar aan de makers. Moesten ze het vragen, zeg ik meteen ja. Maar niet meer als ‘zatte Rita’, want drinken doet ze niet meer. Ze vertrok destijds op cruise, maar intussen moet ze dat water toch beu gezien zijn? Dan is er meer te beleven bij de Van den Bossches

Familie

ii(lacht).”

Tickets voor zijn te verkrijgen via 30jaarfami­liefeest.be

Tickets voor van Jacky Lafon vind je op witte-paard.be

30 jaar Familie

Jubilee aan zee

 ?? FOTO VTM ?? Met nodigt Sien Vanmaele toeschouwe­rs uit om samen te koken met zeewier.
Zeemaal
Jacky Lafon keert terug naar als eregaste in de Lotto Arena. “Dat doet deugd, ik dacht dat VTM niet meer maalde om mijn personage.”
Familie
FOTO VTM Met nodigt Sien Vanmaele toeschouwe­rs uit om samen te koken met zeewier. Zeemaal Jacky Lafon keert terug naar als eregaste in de Lotto Arena. “Dat doet deugd, ik dacht dat VTM niet meer maalde om mijn personage.” Familie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium