Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sorry, ik kan niks zeggen over Inter”

- (pjc)

Romelu Lukaku (29) blijft beroeren. Er is niet alleen zijn fitheid, maar ook de geruchten over een terugkeer naar Inter Milaan. Een Italiaanse journalist kwam zelfs speciaal naar Tubeke. Hij ving bot. “Sorry, ik kan niks zeggen”, zei Lukaku.

moet het

wel nageven: de gereputeer­de Italiaanse sportkrant doet zijn werk grondig. Gisteren stuurde het zelfs een van zijn journalist­en naar Tubeke om navraag te doen naar Romelu Lukaku, wiens entourage met Inter praat over een uitleenbeu­rt – althans, volgens de lokale pers. Bondscoach Roberto Martinez was weinig van zeg: “Ik heb niet met Romelu gesproken over zijn toekomst. Maar hij gaat goed met de situatie om. Het is niet voor het eerst in zijn carrière dat hij dit meemaakt.”

Je

Sport

La

Gazzetta

Bevestigen noch ontkennen

dello

Voor de Italiaanse reporter was de kous daarmee niet af. Hij posteerde zich op de route tussen de kleedkamer­s en het veld om daar Lukaku te interpelle­ren. De spits was vriendelij­k (maar meer ook niet) toen hem gevraagd werd naar de geruchten over Inter: “Sorry, ik kan er momenteel niks over zeggen.” Hij ontkende noch bevestigde dus.

Het dossier-Lukaku is complex. Vorige zomer betaalde Chelsea nog 115 miljoen euro aan Inter om de topschutte­r van de Rode Duivels over te nemen. Daarboveno­p kreeg Lukaku een stevig loon. Een investerin­g die voorlopig niet rendeerde, maar het spreekt voor zich dat Chelsea de aanvaller niet voor een appel en een ei van de hand zal doen.

Lukaku zelf ligt er schijnbaar niet wakker van: hij had een brede glimlach op training. “En hij heeft zin om te spelen tegen Nederland”, aldus Jan Vertonghen.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium