Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Dancing Dimi’ richt eerste dartsschoo­l op

- (atv, tsjs)

Niemand minder dan de nummer 9 van de wereld, darter Dimitri Van den Bergh (27), zet samen met zijn familie de schouders onder de eerste dartsschoo­l van het land. Maandag werden de plannen van DNE, ‘Darts Never Enough’, onthuld. Begin september opent de school officieel de deuren in Schoten. “Ik wil mijn expertise en passie delen en hoop mensen van over het hele land te kunnen raken.”

‘Dancing Dimi’ Van den Bergh stelde maandag in de Schotense sporthal Vordenstey­n zijn plannen voor de eerste dartsschoo­l van België voor.

‘Darts Never Enough’ ofwel de DNE Dartsschoo­l komt er dankzij de nummer 9 van de wereld, zijn vrienden en zijn familie. “Zij willen de sport mee ondersteun­en”, vertelt Van den Bergh. “Ik kan daar alleen maar blij om zijn en deel dan ook graag mijn expertise.” Hij hoopt met dit initiatief darters van alle niveaus te doen groeien.

De hele familie zet mee de schouders onder het project. Zijn vrouw Evi wordt voorzitste­r van het instituut, de broers en vader van Dimitri Van den Bergh zullen er lesgeven en ook mede-initiaDimi­tri tiefnemer Kevin Belmans neemt lessen voor zijn rekening. “Ik ga beginners bijvoorbee­ld leren hoe belangrijk het is om telkens dezelfde houding aan te nemen”, zegt Belmans. “Ook een goede werpactie mag uiteraard niet ontbreken. De broers van Dimitri zullen zich dan weer toeleggen op de meer ervaren spelers.”

DNE dartsschoo­l zal de eerste weken vooral workshops, teambuildi­ngs en korte trainingen aanbieden. Begin september, wanneer het schooljaar begint, opent Darts Never Enough officieel de deuren. Inschrijve­n kan vanaf eind deze week.

 ?? FOTO ATV ?? Topspeler Dimitri Van den Bergh kijkt nauwgezet toe hoe een jonge darter het ervan afbrengt.
FOTO ATV Topspeler Dimitri Van den Bergh kijkt nauwgezet toe hoe een jonge darter het ervan afbrengt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium