Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Salon voor elektrisch­e auto’s in shoppingce­nter

Winnaar wedstrijd rijdt jaar gratis met e-auto

- (jaa)

Wie inspiratie wil opdoen voor de aankoop van een elektrisch­e wagen, kan deze maand terecht in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het shoppingce­nter lanceert ook een wedstrijd, waarbij de winnaar één jaar een elektrisch aangedreve­n Volkswagen kan uittesten.

De hele maand juni is het ‘autosalon’ in Wijnegem. Heel wat grote constructe­urs hebben hun nieuwste elektrisch aangedreve­n modellen er binnengere­den. Er zijn maar liefst achttien verschille­nde varianten te bewonderen, verspreid over zes standen op de gelijkvloe­rse en eerste verdieping. “Nog nooit eerder hebben we zo veel inschrijvi­ngen gehad als dit jaar voor onze puur elektrisch­e editie”, vertelt Wijnegemwo­ordvoerder Zsofi Horvath. “Onze bezoekers kunnen alle modellen van dichtbij bekijken en met elkaar vergelijke­n. En dat allemaal onder één dak.”

De volgende modellen staan tentoonges­teld: Tesla Model Y Performanc­e, Cupra Born, Audi Q4 Sportback e-tron, MG Marvel R,

MG 5 luxury, Polestar 2, Ford Mustang Mach E, Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, Opel Astra Elegance, Opel Grandland, Ford Puma, Volvo C40, Volkswagen ID3,

Volkswagen ID 5, Scoda Enyaq iV, Kia Picanto, Kia Sportage en Kia EV6. “Elektrisch­e wagens zijn enorm in trek, maar vaak hebben mensen nog heel wat vragen over deze manier van autorijden”, zegt Horvath. “Daarom is het goed om te weten dat de standen op bepaalde dagen bemand zijn. Bezoekers kunnen er met hun vragen terecht bij de vertegenwo­ordigers van de merken. In de buurt van het shoppingce­nter een testrit maken met enkele van de wagens, behoort ook tot de mogelijkhe­den.”

Gratis laadpaal

Bezoekers maken kans om gedurende een jaar een elektrisch­e VW ID3 te testen. Om het de winnaar zo comfortabe­l mogelijk te maken, wordt bij hem/haar thuis gratis een laadpaal geïnstalle­erd. Deze actie is een samenwerki­ng tussen Wijnegem Shoppingce­nter, Auto Natie en EDI.

Auto-expo elektrisch­e auto’s nog tot en met 25 juni in Wijnegem Shoppingce­nter.

i

 ?? FOTO RR ?? Auto-expo vindt plaats in het Wijnegem Shoppingce­nter.
FOTO RR Auto-expo vindt plaats in het Wijnegem Shoppingce­nter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium