Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maandag baaldag

- (tsci, vtvn)

Wout van Aert

“We hebben ons allemaal misrekend. Wij, maar ook het hele peloton. Hoed af voor de vluchters. Ze waren niet alleen sterk, ze hebben het ook slim gespeeld.”

dagen koers is de tussenstan­d 1-1.

“We zijn niet van plan ons hier stikkapot te rijden”, aldus Van Aert. “We willen na de hoogtestag­e een nieuwe stap zetten in de voorbereid­ing op de Tour. Zelf is het me hier om ritzeges te doen. Het groen, dat ik al twee keer won, interessee­rt me niet echt. Dat komt of komt niet. Dat groen van de Tour wil ik wel veel langer dragen.”

Verse bloemen

Of Van Aert vandaag meedoet voor een nieuwe dagzege is niet zo vanzelfspr­ekend, met een slotklim van meer dan zes kilometer lang.

“Net niet of net wel binnen mijn mogelijkhe­den. Het is alleszins een belangrijk­e dag voor Primoz Roglic. Blijf ik eraan hangen, dan kan ik eventueel sprinten om de zege. Misschien pak ik dan via de bonificati­eseconden het geel terug. Hoewel, deze klim past perfect bij het profiel van Vuillermoz”, besloot Van Aert, die snel moeder Ivonne opzocht om haar de dagverse groene bloemen te geven.

Drievoudig Tourwinnaa­r Greg LeMond strijdt tegen leukemie. Dat maakte de 59-jarige Amerikaan bekend op zijn website. Het gaat niet om een levensbedr­eigende vorm van de ziekte en artsen verwachten dat de huidige behandelin­g zal aanslaan.

Het gaat om chronische myeloïde leukemie (CML), een vorm van bloedkanke­r die ontstaat in het beenmerg. De Amerikaan gaf aan zich al enkele weken vermoeid te voelen. Hij liet enkele testen uitvoeren en daaruit kwam de diagnose leukemie voort.

“Ik voel me opgelucht dat ik nu weet waarom ik me zo slecht voelde”, legde LeMond uit. “Natuurlijk wil niemand het woord kanker horen, maar de dokters hebben me verzekerd dat ik me over enkele weken beter zal voelen. De langetermi­jnprognose is heel gunstig.”

LeMond won de Tour in 1986, 1989 en 1990. Hij won in totaal ook vijf etappes. Hij werd ook tweemaal wereldkamp­ioen op de weg (1983 en 1989).

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium