Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat zelfs de trui van knelspurte­n niet naar mij gaat”

Vrouwen: GP Mazda Schelleken­s in Borsbeek

- (lver)

Uitstekend­e Sara Van de Vel ziet inspanning­en niet beloond met een prijs in Borsbeek

Sara Van de Vel was gisteren de grote smaakmaker op de GP Mazda Schelleken­s in Borsbeek. De renster reed meerdere ronden alleen voor het peloton uit. Helaas zag ze haar inspanning niet beloond. Enkele ronden voor het einde werd ze ingelopen door het eerste deel van een door een val gesplit peloton. Voor de trui van de knelspurte­n kwam ze net tekort tegen Mieke Docx. De koers zelf werd gewonnen door de Nederlands­e Danique Braam.

“Ik voelde mijn benen leeglopen”, aldus Van de Vel. “Met mijn zeventiend­e plaats kan ik dus best leven. Dat ik ondanks de ontsnappin­g net naast de knelpunten­trui greep, smaakte wel zuur. Ik kon mijn laatste ontsnappin­gsronde net niet meer tot de streep volbrengen. Anders was de trui wel van mij geweest. En om heel eerlijk te zijn: ik dacht de trui op zak te hebben door zo lang solo te rijden. Helaas niet dus.”

De Lintse woont sinds enige tijd in Leuven. De wedstrijd vlak bij haar roots, wou ze niet missen. “Al hing het nog even aan een zijden draadje of ik effectief wel starten. Zondag was ik nog gevallen in Dwars door de Westhoek. Pas vanmorgen

nam ik de beslissing om te starten. Met deze extra inspanning heb ik de familie die langs de kant stond leuke momenten doen beleven.” red.)

Tijdritmod­us

(gistermorg­en,

Als tijdritspe­cialiste weet Van de Vel als geen ander hoe ze de focus moet vasthouden. Met binnenkort ook het BK tijdrijden op het programma was dit dan een uitgelezen kans om die titelstrij­d voor te bereiden. “Na 25 kilometer in de aanval flitste het door mijn hoofd dat ik de afstand van het BK tijdrijden had afgelegd. Alles wat er dan bijkwam, was extra. Maar het was niet dat ik constant echt in tijdritmod­us zat. Dat beleefde ik vorig jaar wel eens toen ik in een andere wedstrijd ook alleen op kop reed.”

Ondanks haar capaciteit­en in de race tegen de klok ziet de 27-jarige zichzelf niet als de te favoriete voor de Belgische titelstrij­d op 23 juni in Gavere. Het spreekt voor zich dat Lotte Kopecky de absolute topfavorie­te is. Daarnaast zijn er ook nog andere outsiders. Op zo’n BK heb ik ofwel een uitstekend­e dag, ofwel loopt het voor geen meter. We zullen moeten afwachten wat het dit jaar zal zijn.” (lacht)

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Sara Van de Vel.
FOTO GOYVAERTS Sara Van de Vel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium