Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog vettiger en nog prettiger

Amazon Prime lost derde seizoen van ‘The Boys’ The Boys

- JEF VAN HOOFSTAT

Een superhelde­nserie, maar niet zoals we ze kennen. Het derde seizoen van is nog gewelddadi­ger, nog cynischer, nog verknipter … en nog grappiger.

Een wereld waarin superhelde­n echt zijn: denkt u dan aan het Marvel-universum? Wel, verwijder nu alle nobele principes over samenwerki­ng en wereldvred­e, en voeg keihard zakelijk cynisme, racisme, seksisme en – bovenal – egoïsme toe. In deze serie offert Iron Man zich niet op voor de goede zaak, maar is zijn equivalent Homelander (Anthony Starr) een keiharde klootzak die neemt wat hij wil. Omdat het kan.

In de eerste twee seizoenen zagen we al hoe Billy Butcher (Karl Urban) en zijn morsige kompanen op hun eentje een compromisl­oze kruistocht voerden tegen op geld, roem, drugs, en seks beluste superhelde­n die hen onrecht hadden aangedaan. Wel, in seizoen drie schakelen we nog een versnellin­g hoger. Deze serie was in het verleden al niet voor gevoelige zieltjes, maar qua gewelddadi­ge, gore en gitzwarte humor is dit nog een categorie ‘vettiger en prettiger’.

Dan moet u weten dat er in de vorige jaargang een bijrol was weggelegd voor een meterslang­e penis die een man wurgde. Kleine tip: u eet best niet tijdens de eerste tien minuten van de eerste aflevering.

Sterke maag

doet ook aan maatschapp­ijkritiek, hoor. Alleen is die – net als de rest van de serie – niet al te subtiel. Het resultaat is een prettig gestoorde satire op turbokapit­alisme waarin superhelde­n amorele monsters zijn, en waarin alles geoorloofd is om hen te stoppen, met een erg dikke saus van donkere humor die het geheel aangenaam naar binnen doet schuiven. Neen, deze serie is niet voor iedereen. Maar wie net als

The

Boys onderstaan­de over een pikzwart gevoel voor humor en een sterke maag beschikt, is dit de grappigste serie van het moment. In de woorden van actrice Karen Fukuhara (Kimiko): “Ik weet niet hoe we het gedaan hebben, maar ik hoop dat het uitgezonde­n mag worden”.

seizoen 3, 8 afl., elke vrijdag op Amazon Prime

iThe Boys,

 ?? FOTO AMAZON PRIME ?? Anthony Starr als superheld-maar-eigenlijk-slechterik Homelander.
FOTO AMAZON PRIME Anthony Starr als superheld-maar-eigenlijk-slechterik Homelander.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium