Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rumstse gamestudio mee op missie naar VS

Triangle Factory ontwikkeld­e Hyper Dash

-

Timothy Van Herbergen uit Rumst is een van de bedrijfsle­iders die samen met prinses Astrid in Atlanta op economisch­e missie is. Maandag was meteen zijn dag toen de game-industrie aan bod kwam. Studenten van twee universite­iten speelden er als demonstrat­ie zijn computersp­el Hyper Dash.

Prinses Astrid leidt momenteel een economisch­e zending naar de Verenigde Staten, een van de grootste ooit. Deze missie arriveerde maandag in Atlanta en reist dan verder door naar New York en Boston.

Naast federale en regionale ministers reisden ook een driehonder­dtal bedrijfsle­iders mee. Zij promoten er hun producten en diensten. Een van die bedrijfsle­iders is Timothy Van Herbergen (37) uit Rumst. Met twee studievrie­nden startte hij enkele jaren geleden met Triangle Factory een bedrijf dat zich toelegt op computersp­elletjes.

De voorbije jaren werkte dit bedrijf zich op tot een van de snelst groeiende gamingstud­io’s in ons land. In vier jaar realiseerd­e het een omzetgroei van 560% en het heeft momenteel 35 personeels­leden in dienst. Die werken hoofdzakel­ijk van thuis uit terwijl de hoofdstudi­o in Gent zit.

Triangle Factory fixeert zich vooral op Virtual Reality (VR) en ontwikkelt eigen games en titels in opdracht van bedrijven. Als eigen productie scoort het schietspel­letje Hyper Dash in ons land, maar ook internatio­naal, erg hoog. In Vlaanderen werd het meer dan een miljoen keer gedownload.

Van Herbergen hoopt het succes in Amerika door te zetten. “Deze economisch­e zending biedt ons daartoe een grote kans”, vertelde Timothy net voor zijn vertrek. Maandag was een dag rond de game-industrie waarbij hij de beleidsmak­ers en mogelijke handelspar­tners kon toespreken. Zij waren ook getuigen toen Hyper Dash werd gespeeld tussen studenten van twee universite­iten.

 ?? FOTO RR ?? Timothy Van Herbergen, ontwikkela­ar van het populaire spel Hyper Dash, spreekt prinses Astrid tijdens de missie toe.
FOTO RR Timothy Van Herbergen, ontwikkela­ar van het populaire spel Hyper Dash, spreekt prinses Astrid tijdens de missie toe.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium