Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Parket zoekt getuigen van massale vechtparti­j

- (nelo)

Het parket van Antwerpen en PZ Voorkempen zijn op zoek naar getuigen van een grote vechtparti­j die zaterdagna­cht 5 juni heeft plaatsgevo­nden in en rond dancing The Missing Link in Malle. Hierbij zouden schoten zijn gevallen, al kamde de politie kort na de feiten de buurt uit zonder iemand met een wapen aan te treffen.

De feiten dateren van zaterdagna­cht. Rond iets na 1 uur brak er een vechtparti­j uit in dancing The Missing Link in Malle. “Er was een ruzie ontstaan tussen twee allochtone groepen”, reageerde het team van het danscafé. “Onze veiligheid­sdiensten hebben de groepen onmiddelli­jk uit elkaar kunnen halen en verzocht om de zaak onmiddelli­jk te verlaten. Buiten is het jammer genoeg helemaal geëscaleer­d.”

Bij de vechtparti­j zouden volgens getuigen schoten zijn gelost. De politie kan dit echter niet

bevestigen. Kort na de feiten werd de buurt uitgekamd, maar een vuurwapen werd niet aangetroff­en. Omstaander­s

De politie en het parket zijn dringend op zoek naar omstaander­s die op dat moment in de buurt van de dancing waren en mogelijk getuigen waren van de feiten. “We weten dat enkele automobili­sten op de Antwerpses­teenweg moesten stoppen voor de vechtparti­j”, zegt Kristof Aerts, woordvoerd­er van het Antwerps parket. “Ook aan mensen die beschikken over relevante camerabeel­den of filmopname­s van die avond, wordt gevraagd zich in het belang van het onderzoek aan te melden bij PZ Voorkempen.”

Contact opnemen kan per mail op pz.voorkempen.recherche@police.belgium.eu en op het telefoonnu­mmer 03/210.41.40.

i

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? The Missing Link, zaterdagav­ond.
FOTO ROBIN FASSEUR The Missing Link, zaterdagav­ond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium