Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Burgemeest­er: “Nu maatregele­n nemen”

-

Het gemeentebe­stuur en de politie van Niel gaan op zoek naar een oplossing voor de jongeren die de supermarkt nu al jaren terroriser­en.

Het gemeentebe­stuur en de politie van Niel willen met de school en de supermarkt samenzitte­n om maatregele­n voor de toekomst te bespreken.

Dat bevestigt burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld). “We willen nu maatregele­n treffen zodat we volgend jaar niet opnieuw met de gebakken peren zitten”, zegt De Vries. De burgemeest­er was al eerder op de hoogte van incidenten in de Carrefour, maar had de indruk dat het de laatste jaren beter ging. “In 2015 en 2016 hebben we al eens met de uitbaters van de supermarkt en de schooldire­ctie samen gezeten om maatregele­n te treffen”, zegt De Vries. “Sinds 2018 tot nu heeft de politie drie meldingen gekregen van gelijkaard­ige incidenten, maar nooit van deze aard. Ik ben dan ook heel erg geschrokke­n dat het donderdag toch nog zo uit de hand is gelopen.”

De burgemeest­er zal de komende dagen samen met de korpschef en commissari­s van

Politiezon­e Rupel gesprekken aangaan met de uitbaters van de Carrefour en de directie van GO! Technisch Atheneum Den Biezerd. “Het einde van het schooljaar is in zicht en de rust is welgekomen. We hopen echter nu al afspraken te kunnen maken voor het nieuwe schooljaar zodat we in september de maatregele­n al in de vingers hebben.”

Over wat voor maatregele­n het dan precies zal gaan, wil de burgemeest­er voorlopig nog niet vertellen.

Tot die maatregele­n er zijn, wordt aan de wijkagente­n gevraagd om bij de supermarkt een extra oogje in het zeil te houden.

 ?? FOTO RR ?? Burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld).
FOTO RR Burgemeest­er Tom De Vries (Open Vld).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium