Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was niet super nipt, maar het was toch best spannend, hoor”

Tienkamper Thomas Van der Poel haalt limiet voor WK U20 in Colombia

-

Tienkamper Thomas Van der Poel mag zijn koffer klaarzette­n voor het WK onder

20, dat van 1 tot en met 6 augustus plaatsvind­t in het Colombiaan­se Cali. Met

7.110 punten voldeed de alleskunne­r van AC Brabo op de tienkamp van Arona op het Spaanse eiland Tenerife aan de limiet van 7.050 punten.

Met een prima vorm, maar ook met een bang hartje vanwege een opspelende knie trok Van der Poel naar Tenerife om er op jacht te gaan naar de WK U20-limiet. Tot zijn grote opluchting redde hij het.

“Ik ben superblij dat ik de limiet heb behaald”, zegt de 18-jarige Deurnenaar. “Vlak voor de afsluitend­e 1.500 meter wist mijn trainer te zeggen dat ik 4’55 moest lopen om de limiet te halen. Ik wist dat mijn persoonlij­k record 4’44 was. Die tijd heb ik ongeveer opnieuw gelopen. Het was dus niet super nipt, maar het was toch best spannend, hoor.” Op de spurtproev­en vielen er voor Van der Poel enkele persoonlij­ke records uit de bus.

“Ik heb een persoonlij­k record kunnen neerzetten op de 400 meter (49”72) en de 100 meter (11”12). Op de andere discipline­s zat ik niet ver van mijn persoonlij­ke records. Het hoogspring­en en polsstoksp­ringen waren iets minder, maar dat komt omdat ik op deze discipline­s maar enkele keren had getraind om mijn knie wat te sparen.”

Vorig jaar viel Van der Poel nog nipt naast de boot voor het WK U20, nu is hij er normaal gezien wel bij. “Ik ben opgelucht en blij dat ik naar Cali mag. En dit dan nog eens met Elie Bacari, een goede vriend van mij in de tienkamp, die ook geplaatst is.”

Ook Avka-atlete Laura Van Den Brande presteerde sterk op Tenerife. De 19-jarige meerkampst­er had haar WK U20-limiet van 5.300 punten in de zevenkamp al op zak na een sterke prestatie op 21 mei in Griekenlan­d. Ze bleek al prima hersteld van die zevenkamp en wist te bevestigen. Ze tilde haar recordscor­e van 5.307 naar 5.348 punten, meteen ook goed voor de zege in haar leeftijdsk­lasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium