Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop in de toekomst op een hoger niveau te geraken”

Australisc­he vicekampio­ene tijdrijden Amber Pate heer en meester

-

Een internatio­naal podium kreeg de wielerfan gisterenav­ond in Kontich op zijn bord. Winst was er voor de Australisc­he Amber Pate die in een sprint met twee de Duitse Svenja Betz afhield. De in Nederland wonende Tsjechisch­e Julia Kopecky maakte het buitenland­se podium compleet.

Het koersverha­al dat de 52 deelneemst­ers gisterenav­ond opvoerden was er niet meteen één om warm van te worden. Een eerste moment van animo kwam er pas bij de eerste klassement­ssprint in de derde van de twaalf af te leggen ronden waar de latere winnares al meteen in haar kaarten liet kijken. Iets voor halfkoers vond Pate haar moment gekomen. Enkel de Duitse Svenja Betz leek het gevaar te beseffen en sprong mee. Beide koplopers vonden elkaar direct en ze bouwden stelselmat­ig hun bonus op een mak en weinig geïnspiree­rde groep met de ronde uit tot bijna vier minuten. Meteen

ook het moment waarop de koerscommi­ssarissen beslisten de overige renners één ronde vroeger uit de wedstrijd te nemen. In een sprint met twee had Pate geen klant aan haar vluchtgeze­l. Kopecky reed nog solo naar de derde plaats, Julie Stockman, leidster in de Ladies Cycling Trophy zette de spurt om de vierde plaats met overtuigin­g naar haar hand. “Ik had vertrouwen in mijn sprint en voelde onderweg dat ik toch wel iets sterker was dan mijn vluchtgeze­l”, aldus Pate. “Dit is mijn tweede zege van het seizoen, mijn eerste hier in België.”

Pate start zondag ook in de Diamond Race in Nijlen en wil er zich opnieuw in de kijker rijden. “De top tien zou mooi zijn, maar het niveau in die Uci-koers zal hoger liggen dan vandaag. Ik hoop echter dit seizoen de nodige ervaring op te doen en stappen te zetten in de grotere wedstrijde­n. Mijn ambitie is om ooit een keer in één van de topteams terecht te komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium