Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opbrengst gaat naar nieuwe muur van Evens in Antwerpen”

-

Het moet de beroemdste stripmuur van Antwerpen geweest zijn, de Kleurrijke Stoet van de Bruiloft van illustrato­r Brecht Evens. Maar enkele maanden geleden werd de muur gesloopt voor de bouw van nieuwe appartemen­ten. De organisati­e Stripmuren.be heeft nu een manier gevonden om het kunstwerk toch te laten voortleven: twintig fragmenten werden gevrijwaar­d en gaan op 3 juli onder de hamer.

Tien jaar lang prijkte de reusachtig­e Kleurrijke Stoet van de Bruiloft op een muur op de Oever, tussen de Kloosterst­raat en de Sint-jansvliet. Het werk werd gemaakt door stripteken­aar Brecht Evens. “Hij is een van onze meest gelauwerde stripteken­aars. Evens woont ondertusse­n al vele jaren in Parijs en zijn werk is over de hele wereld bekend”, zegt Linda Torfs van Stripmuren.be.

Met die organisati­e heeft Torfs tot op het laatste moment geijverd om de stripmuur te bewaren. “Tijdens de gegidste rondleidin­gen die we organisere­n, kon je zo veel over dat werk vertellen. Er zat zo veel in: van Picasso tot Velasquez. De stripmuur vertelde een grootstede­lijk verhaal over liefde en vriendscha­p. Het was een van de meest bijzondere werken in heel België. Eén van de grootste ook.” Maar het mocht niet baten. “In februari van dit jaar werd de muur afgebroken.” Toch ging niet elke vierkante centimeter van het kunstwerk tegen de vlakte. “Dankzij een goed contact met de aannemer hebben we zo’n twintig fragmenten kunnen vrijwaren”, vertelt Torfs. Die twintig panelen

Linda Torfs

Stripmuren.be

“De stripmuur vertelde een grootstede­lijk verhaal over liefde en vriendscha­p. Het was een van de meest bijzondere werken in België. Eén van de grootste ook.”

 ?? FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O ?? De stripmuur werd enkele maanden geleden afgebroken.
FOTO NATTIDA-JAYNE KANYACHALA­O De stripmuur werd enkele maanden geleden afgebroken.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Brecht Evens.
FOTO LUC DAELEMANS Brecht Evens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium