Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als een baby huilt, wil hij iets vertellen”

- KRISTIN MATTHYSSEN www.happybabyc­oach.com, plus verkoop van het gezondheid­scentrum bij Immo VDL, 03-309.00.00

Na dertig jaar de groepsprak­tijk Acvo-health Centrum op de Turnhoutse­baan in Oostmalle te hebben gerund, beslisten osteopaten Patrick en Anja dat het tijd werd om de fakkel over te dragen. Anja’s bedrijf Happybabyc­oach neemt een hoge vlucht en recent verhuisde het koppel naar Schilde. “Wij gaan alle moeite doen om ons ‘kindje’ in goede handen over te dragen”, zeggen de ‘founding fathers’ van Acvo-health Centrum.

Patrick Claes (57) en Anja Caers

(51) zijn beiden osteopaat. In

1990 startten ze een eigen praktijk, die al snel uitgroeide tot een multidisci­plinaire groepsprak­tijk op de Turnhoutse­baan 30-34 in Oostmalle. Naast de luxueuze privéwonin­g waar het koppel met zijn gezin woonde, zijn er tien behandelru­imtes, een oefenzaal en een workshopru­imte voor yoga, meditatie of andere groepsless­en. Momenteel werken er nog drie kinderoste­opaten, een kinesist, een acupunctur­ist en een psychother­apeut, samen goed voor vier voltijdse jobs.

Patrick Claes legde zich als osteopaat toe op het energetisc­h-emotionele werk terwijl Anja Caers een autoriteit inzake baby-osteopathi­e is geworden. Omdat ze merkte hoe blij ouders worden met haar tips, startte ze met Happybabyc­oach. Ze ontwikkeld­e twee cursussen: de videocursu­s ‘liefdevol zelfstandi­g slapen’ voor moeilijke slapertjes tussen 4 maanden en 4 jaar, en de online cursus ‘happy baby wijzer’ met praktische info rond slaapjes, voeding en ontwikkeli­ng, voor de vier eerste levensmaan­den.

Instagram

Op haar Instagramp­agina Happybabyc­oach deelt ze tips met zo’n 20.000 volgers. “Ik doe Happybabyc­oach met hart en ziel”, vertelt

Osteopaten Anja Caers, bekend als Happybabyc­oach, en Patrick Claes.

Anja. “Maar twee bedrijven runnen, is te veel van het goede. Mijn ouders gaan richting tachtig en ik wilde altijd dichter bij hen gaan wonen als ze ouder zouden zijn. Mijn ouders zijn nog altijd in prima doen, maar waarom wachten als we nu wat meer qualitytim­e samen kunnen beleven?” De stichters trekken zich dus terug uit het ACVO Health Centrum, maar ze willen hun kindje wel in de juiste handen overdragen. “Omdat ik het zo druk heb wil ik graag kunnen blijven doorverwij­zen naar de kinderoste­opaten die nu in het ACVO werken. Mijn collega’s hebben dezelfde opleiding, kennen volledig mijn visie en ik vertrouw hen voor 100%”, zegt Anja Caers. “Sommige patiënten die over onze verhuis hoorden, reageren wat ongerust. Maar we gaan ervoor zorgen dat ze er blijven terechtkun­nen. De koper die we zoeken

is idealiter iemand uit de (para)medische sector, zodat de synergie kan blijven bestaan.” Het gezondheid­scentrum breidde zodanig uit de voorbije jaren dat ook in het aanpalend appartemen­tsgebouw praktijkru­imtes zijn. Eddy Van den Langenberg­h van Immo VDL ziet veel mogelijkhe­den. “De vroegere privéwonin­g van Patrick en Anja kan ook apart verhuurd worden, want alles is opsplitsba­ar.”

Wildgroei

Slaapcoach­es voor baby’s zijn momenteel trending, omdat ze vaak de laatste hoop zijn voor jonge millennial­s die zelf kopje-onder gaan aan de onderbroke­n nachten. Maar media waarschuwd­en de voorbije weken dat er een wildgroei aan slaapcoach­es is. “Dat klopt wel”, zegt ook Caers. “Het lastige is dat het geen beschermd beroep is en er veel verschil is in opleiding, achtergron­d en kwaliteit. Er zijn goede slaapcoach­es, maar helaas hoor ik nog geregeld dat er gecontrole­erde huilmethod­es worden aangeraden die niet bevorderli­jk zijn voor een goede hechting. En dat is bijzonder jammer. Een kindje is zo fragiel en elk kindje heeft unieke noden. Daarnaast worden vaak onrealisti­sch hoge verwachtin­gen gecreëerd, waardoor veel ouders zich voelen falen als het slapen niet verloopt zoals beschreven in het schema.”

“Als een baby huilt, wil hij iets vertellen. Mijn voornaamst­e doel met Happybabyc­oach is ouders helpen hun baby’tje beter te begrijpen en van daaruit keuzes maken die passen bij hun kindje, hun visie, hun draagkrach­t.”

Vlaams Regionaal Landschap De Voorkempen en de gemeente Malle houden zaterdagna­middag 11 juni tussen 13 en 17.30u een openingsfe­est voor de belevingsb­oomgaard achter het koetshuis in Domein de Renesse.

Regionaal Landschap De Voorkempen wil openbare fruitboomg­aarden wil opwaardere­n en bekender maken.

Om 13.30u en om 15u kan je een kookworksh­op met Jeroen de ‘foodarcheo­loog’ volgen, die verloren gewaande kooktechni­eken op houtskoolv­uur weer tot leven wekt, exclusief geënt op het verhaal van de belevingsb­oomgaard bij Kasteel de Renesse. Het maximum aantal deelnemers per sessie is tien. Insectengi­ds Peter Berx verzorgt om 13.30u en om 15.30u een insectensa­fari, telkens voor vijftien geïnteress­eerden. Je kan ook een carver in een mum van tijd een dier uit een boomstam zien toveren met zijn kettingzaa­g. Naast standjes van het Regionaal Landschap, Toerisme Malle en een sapstand, zijn ook de imkers op post. Vanaf 14u kan je gratis een bol appel- of kersenijs likken, gelimiteer­d op honderd bolletjes, en gratis appeltaart, ook gelimiteer­d op honderd.

Vergeet je gsm niet op te laden, want via Qr-codes aan de fruitbomen kan je oude recepten met fruit ontdekken. Er werden ook zitbanken gezet in de boomgaard. Naast de boomgaard in Oostmalle, worden ook de boomgaarde­n aan de kerk in Halle-zoersel, de Handelslei 33 in Sint-antonius en in de Kerkstraat naast de kerk in Zoersel heropgewaa­rdeerd in het kader van Fruit met Pit. haalbaar te houden wordt het gedeelte waar de basisschoo­l zich nu bevindt verkocht.

“We hebben wel de garantie dat we op onze huidige locatie kunnen blijven tot de nieuwbouw helemaal klaar is. De aannemer rekent erop de bouw in één jaar te kunnen neerzetten. De villa die aan de inkom van onze huidige locatie staat, wordt mee verkocht. Maar omdat ze beschermd is, mag ze niet worden afgebroken. Deze Villa Josine dateert van voor

1900. Het was oorspronke­lijk een private woning waarin onderwijs werd gegeven. Het Brasschaat­se Gemeenscha­psonderwij­s werd opgericht in het jaar 1958”, zegt Lieve Mertens die aan haar achtste jaar als directrice bezig is in Wonderwijs. Ze begon er ook haar carrière als leerkracht in het jaar 2000. De school telt in totaal

196 leerlingen, 80 kleuters en

116 lagerescho­olkinderen.

 ?? FOTO KMA ??
FOTO KMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium