Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijna alle sterkhoude­rs naar huis

- (lvdw, jug)

Voor de laatste Nations Leagueweds­trijd in deze interlandb­reak vallen ze als vliegen. Naast Lukaku en De Bruyne hoeven ook Carrasco, Boyata, Meunier en Onana van Martinez niet meer mee op het vliegtuig naar Polen te stappen. Van de 30 internatio­nals blijven er intussen maar 23 over.

Als deze generatie Duivels aan vier sterspeler­s kan worden opgehangen – Courtois, De Bruyne, Eden Hazard en Lukaku – dan blijft er dinsdag in Warschau dus nog eentje over: Eden Hazard. Gingen zijn prestaties tegen Nederland en Polen in stijgende lijn, dan was het zaterdag tegen Wales weer een heel pak minder.

Hazard had de leidersrol na de vervanging van De Bruyne moeten overnemen, maar deed dat niet. Marseille schakelt versnellin­g hoger voor Witsel

Het zal hoe dan ook een gehavend team zijn dat Polen partij moet geven. Carrasco is in betere tijden een basisspele­r en Meunier mist duidelijk matchritme – ook zij mogen naar huis. De geblesseer­de Onana was dan weer de gedoodverf­de vervanger van Witsel, die aanvankeli­jk nog aangekondi­gd werd als afhaker. De 123-voudige internatio­nal zal nu toch mee naar Polen moeten reizen. Boyata raakte zaterdag geblesseer­d.

Over Witsel gesproken: zoals geweten is de 33-jarige middenveld­er transfervr­ij sinds hij Dortmund verliet. Hij heeft ook al enkele aanbieding­en op zak. Met het oog op het WK in november verkiest de middenveld­er een goeie ploeg in een Europese competitie. Een MLS-club als LA Galaxy moet dus niet te veel hopen. Op dit moment heeft Olympique Marseille de beste papieren. De Franse vicekampio­en speelt volgend jaar in de Champions League en speurt naar een opvolger voor Boubacar Kamara, die naar Aston Villa trok. Marseille mat al meermaals de temperatuu­r bij de entourage van Witsel en hoopt dat het tot een akkoord kan komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium