Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet naar hier gekomen omdat de club in Turkse handen is”

Voor ex-Antwerp-doelman en zijn nieuwe club is ‘missie Jupiler Pro League’ nu ook écht begonnen

- BART D’HAENE

Zaterdag werkte Westerlo in de schaduw van het Kuipje zijn eerste veldtraini­ng van het nieuwe seizoen af. Met de komst van de ervaren Sinan Bolat (33) onderstree­pte de 1B-kampioen zijn ambities voor het nieuwe seizoen. “Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of we in 1A op de linkerkolo­m kunnen mikken, maar dit Westerlo heeft kwaliteit zat”, zegt de voormalige doelman van Antwerp.

“Die eerste training was best pittig, zoals het hoort”, knipoogde Bolat na afloop. “Ik vind het geen probleem om zo vroeg aan de voorbereid­ing te beginnen. Op die manier zijn we zeker klaar voor de start van de competitie. Ik zit al op mijn competitie­gewicht In het verleden had ik nooit een probleem met mijn gewicht en tijdens de voorbereid­ing word je ook steeds scherper.” “Ik ben niet naar Westerlo gekomen omdat de club in Turkse handen is”, verduideli­jkt de Turkse Belg. “Voor mij was dat zelfs niet belangrijk tijdens de onderhande­lingen. Ik keek naar het totaalplaa­tje en het project. En (lacht).

het contract belichaamt vertrouwen.”

Zijn laatste maanden bij AA Gent waren niet bepaald de leukste uit zijn carrière. “Revanche? Nee, daar ben ik niet op uit. Voorlopig woon ik nog in Gent, maar ik ben wel op zoek naar een woning in de buurt van Westerlo. Mijn ouders wonen in Zonhoven en dat is niet eens zo ver van Westerlo.”

van het

vier seizoenen wederzijds­e

Nog versterkin­g op komst

Met Tuur Dierckx en Mamatou N’Diaye wordt de ex-doelman van Antwerp herenigd met twee ploegmaats die hij nog kent vanop de Bosuil. “Hier lopen wel meer toffe gasten rond. Je merkt aan alles dat dit een hechte spelersgro­ep is. Met mijn ervaring moet ik een belangrijk­e schakel worden. Onze eerste doelstelli­ng: zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Al ben ik er zeker van dat deze club meer wil. Er is nog versterkin­g op komst.”

Coach Jonas De Roeck: “Dit was het officiële startschot, hé. Sinds het einde van de competitie (midden april, red.)

(weliswaar in twee periodes, red.) vijf weken

Positieve flow

een zware red.) blessure hebben de spelers

“We beginnen weer van nul. Iedereen beseft dat de ploeg er over een maand weer anders kan uitzien. Dat is de realiteit van het moderne voetbal. Gelukkig is de basis wel aanwezig.”

Jonas De Roeck

flow vorig uitgesplit­st

vakantie gehad. Zo veel vakantie heb ik als speler nooit gehad

(grijnst).”

Donderdag en vrijdag stonden in het Kuipje al fysieke testen op het programma. “Die resultaten bekijken we intern”, zegt De Roeck. “We gooien onze aanpak van vorig seizoen niet overboord. In die zin is er geen verschil tussen 1B en 1A. De groepsdyna­miek en de samenhorig­heid zijn de basis van het succes. Veel spelers hebben zich in het kampioenen­jaar bewezen en zijn erop gebrand dat opnieuw te doen. Van die positieve moeten we profiteren. Net zoals veel clubs in het verleden het goede voorbeeld gegeven hebben. We beginnen weer van nul en iedereen beseft dat de ploeg er over een maand weer anders kan uitzien. Dat is de realiteit van het moderne voetbal. Gelukkig is de basis aanwezig. Ook de terugkeer van Tuur Dierckx (na seizoen,

is natuurlijk een goede zaak.”

 ?? FOTO'S JOREN DE WEERDT ??
FOTO'S JOREN DE WEERDT
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium