Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Red Lions hebben flinke kluif aan India

Triatlon

- (md) (b) (b)

De Belgische mannen speelden afgelopen weekend in het kader van de Hockey Pro League twee keer tegen India, de nummer vier van de wereld. Zaterdag eindigde de interland in Antwerpen op 3-3, waarna de bezoekers zich in de shoot-outs (4-5) voor het bonuspunt het beste toonden. Een dag later namen de Red Lions revanche met een 3-2-zege. Met dank aan strafcorne­rspecialis­t Alexander Hendrickx, die twee keer scoorde.

In de stand staat België met 31 punten uit veertien duels op de tweede plaats. Koploper Nederland heeft ook 31 punten, maar heeft twee wedstrijde­n minder op de teller. Volgend weekend volgen de twee laatste duels van de Pro League, op verplaatsi­ng bij Engeland.

Panthers pakken twee op twee

De Belgische vrouwen wonnen wel hun dubbele confrontat­ie met India. Daags na de nipte 2-1-overwinnin­g in de eerste ontmoeting op zaterdag, haalden de Red Panthers het zondag met veel ruimere cijfers: 5-0. Een knappe prestatie tegen de halvefinal­ist van de Spelen van vorig jaar. Met 19 punten staan de Panthers vijfde.

Tim van Rijthoven (ATP 205) heeft in eigen land het ATP-grastornoo­i van Rosmalen gewonnen. In de finale verraste de Nederlande­r het Russische eerste reekshoofd Daniil Medvedev (ATP 2). De 25-jarige Van Rijthoven, die van de organisati­e een wildcard had gekregen, zet zo een orgelpunt achter een ongelofeli­jke week. Tot voor dit tornooi had hij nog geen ATP-wedstrijd kunnen winnen.

Jelle Geens is in Leeds op de achtste plaats geëindigd in de tweede van zeven manches van de World Triathlon Series (WTS). Marten Van Riel werd twaalfde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium