Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben klaar voor een stap hogerop”

- (pni)

21jarige centrale verdediger Brice Verkerken is de zesde aanwinst voor Rupel Boom

Hoewel de kern nog lang niet compleet is, begint Rupel Boom vandaag al te trainen. Het wordt voor de trainers en spelers een eerste kennismaki­ng. De komende drie weken zal er vooral aan de conditie worden gewerkt. Daarna krijgen de spelers tien dagen vrij alvorens de echte voorbereid­ing van start gaat.

Een van de vele nieuwkomer­s is Brice Verkerken. De grote centrale verdediger werd opgeleid bij KV Kortrijk en mocht al van de A-kern proeven. Het voorbije seizoen werd hij uitgeleend aan Eendracht Aalst, waarvoor hij achtentwin­tig matchen speelde en vier keer scoorde in tweede afdeling VV.

“Ik miste alleen twee wedstrijde­n door schorsing omdat ik in totaal zes gele kaarten kreeg”, vertelt Verkerken. “Voor de rest heb ik alles gespeeld. En inderdaad vier keer gescoord, waarvan drie keer met het hoofd. Dat is één van mijn sterke punten”, aldus Verkerken, die ook enkele selecties bij de nationale U19 op zijn palmares heeft staan.

“Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Ik voel me klaar voor een stap hogerop en bij Rupel Boom krijg ik die kans. Ik heb meteen voor twee jaar getekend. Veel nieuwe spelers hebben een verbinteni­s voor twee seizoenen en dat vind ik prima. Zo kunnen we samen iets opbouwen, want de kern is bijna volledig nieuw. We zullen dus toch even aan elkaar moeten wennen. Voorlopig hebben we een zeer jonge groep met slechts één speler die ouder dan dertig jaar is. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn. Gedrevenhe­id is belangrijk­er dan leeftijd en ik denk dat we wel een aardig elftal op de been kunnen brengen. De reeks oogt ook mooi. Een aantal van mijn vrienden speelt bij andere ploegen in de reeks, dus dat worden leuke duels. En ik kijk eveneens uit naar de wedstrijde­n tegen de beloftenpl­oegen van de eersteklas­sers. In principe ga ik daar veel jongens tegenkomen waar ik in de jeugdreeks­en vaak tegen heb gespeeld. AA Gent en Antwerp lijken me sowieso al interessan­te tegenstrev­ers, ook voor het publiek. En onze voorzitter heeft met zijn goedkope abonnement­en al een mooie geste gedaan naar de supporters toe. Hopelijk vinden ze straks massaal de weg naar het stadion.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium