Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop beter te doen dan vorig jaar”

Vrouwen elite: Spar Flanders Diamond Tour in Nijlen

- (kle)

Fauve Bastiaenss­en stoomt zich klaar voor BK tijdrijden

Een week na de eerste wedstrijd van de SKM Ladies Cycling Cup in Borsbeek werd in Nijlen opnieuw met heel het peloton gespurt voor de zege. Deze keer was het de Italiaanse Chiara Consonni die zich de snelste toonde. Marthe Truyen eigende zich voor eigen supporters de tweede plaats toe.

Dat op het vlakke parcours een spurt wellicht onafwendba­ar zou zijn, stond voor aanvang van de wedstrijd nagenoeg vast. Met de snelle Consonni kregen de organisato­ren alvast een mooie naam op het palmares. De bijna 23-jarige Italiaanse won eerder dit seizoen ook al Dwars door Vlaanderen en Dwars door de Westhoek. Nog meer plezier deed de tweede plaats van de plaatselij­ke favoriete Marthe Truyen. Vorige week werd ze derde in Borsbeek en nu stond ze in eigen gemeente nog een trapje hoger. Logischerw­ijze zou dus volgende keer de zege moeten volgen.

“Was het zo gemakkelij­k maar”, zegt de 22-jarige Truyen ”Nee, zo gek gaat het niet worden. Ik ben al heel blij dat ik opnieuw bij de eerste vijf eindig. Dat wijst erop dat ik op de goede weg ben.”

Fauve Bastiaenss­en speelde niet meteen een rol van betekenis, dat geeft haar 53ste plaats ook aan.

“Het was nog maar mijn vijfde w.egwedstrij­d van het seizoen”, vertelt de renster uit Ranst, die gisteren voor een Belgisch nationaal team uitkwam dat voornameli­jk uit veldrijdst­ers bestond. ”Ik heb me hier in eerste instantie voorbereid op het BK tijdrijden van volgende week in Gavere. Kort daarna volgt dan ook nog het BK op de weg in Middelkerk­e. Dat zijn zowat de belangrijk­ste wedstrijde­n voor mij van het wegseizoen en uiteraard zijn deze wedstrijde­n ook belangrijk van het veldritsei­zoen .

“Ik vond het hier een pittige race. Je voelde ook dat er toch wat verschil is met de kermiskoer­sen die ik tot nu reed. Dit was uiteindeli­jk een UCI 1.1 koers en dat voelde ik wel omdat het de eerste keer was dat ik daarin meereed. Het was een leuk rondje al was het altijd een beetje ‘tricky’ op die kasseistro­ok. Ik heb een paar keer achter een valpartij gezeten. Daardoor moest ik ook eens van de fiets waarna ik enkele kilometers hard heb moeten achtervolg­en om weer te kunnen aansluiten. Mede daardoor zat een betere plaats in de uitslag er niet in. Al was dat voor mij niet het belangrijk­ste doel. Ik hoop in het BK tijdrijden nog beter te doen dan vorig jaar. Ik werd toen dertiende in de totaaluits­lag en tweede bij de rensters zonder profcontra­ct. Nu de top tien halen, zou mooi zijn.” in functie

 ?? FASSEUR FOTO KOEN ?? De Italiaanse Chiara Consonni won gisteren in Nijlen.
FASSEUR FOTO KOEN De Italiaanse Chiara Consonni won gisteren in Nijlen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium