Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is een unieke kans”

Coach Kevin Van Haesendonc­k wordt per direct assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo

- STIJN DRUANT

City Pirates moet na drie seizoenen op zoek naar een nieuwe trainer, want Kevin Van Haesendonc­k gaat aan de slag bij het pas naar 1A gepromovee­rde Westerlo, waar hij een contract voor één seizoen onderteken­de. In Het Kuipje wordt de 39-jarige sportleraa­r assistent van Jonas De Roeck. “Ik ga van mijn hobby mijn beroep maken, veel mooier kan het niet zijn”, zegt Van Haesendonc­k.

“Tijdens het weekend van Hemelvaart kreeg ik telefoon van De Roeck met de vraag om assistent te worden in Westerlo”, vertelt Van Haesendonc­k, die bij Berchem al assistent van De Roeck was. “Onze verhouding was altijd optimaal en we hielden steeds contact. Het was toen ook een mooi jaar, met de promotie naar eerste amateur. De vertrouwen­sband is blijven bestaan.”

Van Haesendonc­k moest niet lang nadenken om de stap hogerop te zetten. “Geen seconde. Dit is een unieke kans, ik kan mijn passie verder uitbouwen en behoren tot de technische staf van een club in 1A. Bovendien loop ik weinig risico, want ik kan altijd terug naar het onderwijs. Voetbal is een passie, de om mezelf verder te ontwikkele­n is groot. Bij Westerlo zag ik al een knappe structuur en veel profession­alisme. Ik zal nog meer werk in het voetbal moeten steken, maar dit zal niet aanvoelen als werken. Bovendien kunnen we nu denken met veel mensen tegelijker­tijd. Ik wil nu ervaring opdoen, mijn steentje bijdragen en resultaat boeken?”

De andere assistente­n van De Roeck, Mo Messoudi en Bart Goor, mogen dan wel profvoetba­ller goesting zijn geweest, Van Haesendonc­k kent het klappen van de zweep als veldcoach als geen ander. “Jonas is de hoofdcoach en wij drieën de assistente­n, zonder hiërarchie. Het klopt wel dat mijn ervaring als veldcoach een van de redenen is waarom Jonas aan mij dacht. De eerste trainingen zitten er zelfs al op, maar er rest ons nog veel werk. Aan mij om te laten zien dat ik het vertrouwen van Westerlo waard ben.”

Toch nam Van Haesendonc­k ook met spijt in het hart afscheid van City Pirates. “Club, spelers en sympathisa­nten toonden veel begrip en gunnen mij deze stap. We hebben hier mooi werk geleverd. Dat hebben we samen gedaan, maar toch voelt mijn overstap naar Westerlo nu ook als een persoonlij­ke beloning aan. Het feit dat ik mooie reacties kreeg van mensen die ik lang niet hoorde, zegt veel. Bovendien laat ik met een gerust hart een mooie groep achter.”

Sportief manager Philip Van Dooren over opvolging KevinVan Haesendonc­k: “Misschien met het duo Stefan Delalieux en Spencer Verbiest”

“Een vergoeding voor de de overstap van Van Haesendonc­k naar Westerlo kregen we niet”, zegt sportief manager Philip Van Dooren. “Dat hoefde ook niet, al had het wel gemogen. In de plaats daarvan spelen we wellicht een oefenmatch tegen Westerlo op 18 juni. Een coach die een vriend wordt, dat maak je zelden mee in het voetbal. Kevin jaagt zelden of nooit mensen tegen zich in het harnas. Hij was altijd correct, praatte nooit achter de rug en op hem kon je rekenen en bouwen. Het ging snel met Westerlo, want na de telefoon van De Roeck contacteer­de Kevin ons meteen.”

Vraag is nu of er al een vervanger voor Van Haesendonc­ks klaar staat. “Voor Kevin komt een droom uit, maar voor ons is zijn vertrek droevig nieuws. Maandag

zal mijn mailbox goed gevuld zijn met sollicitat­ies. Het zou vroeg zijn om het duo Stefan Delalieux-Spencer Verbiest, beiden ex-spelers in Merksem en coaches bij de beloften, aan te stellen als vervangers, maar het is een mogelijkhe­id. Zeker als het praktisch en financieel haalbaar is. Jurgen Van De Velde

blijft al zeker, want over hem zijn we zeer tevreden.” (vandaag, red.) jaren, red.) (T2 de afgelopen

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kevin Van Haesendonc­k verlaat City Pirates voor eersteklas­ser Westerlo: “Ik ga van mijn hobby mijn beroep maken.”
FOTO TOM GOYVAERTS Kevin Van Haesendonc­k verlaat City Pirates voor eersteklas­ser Westerlo: “Ik ga van mijn hobby mijn beroep maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium