Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schitteren­d moment om ons te tonen”

Philip Wolk, nieuwe coach Phantoms Boom, is ook coach 3X3 Cats op WK

-

Vanaf 21 juni nemen ook de 3X3 Cats deel aan het WK in Antwerpen. Philip Wolk is hun coach van dienst. De 30-jarige Limburger wordt komend seizoen ook de nieuwe coach van Phantoms Boom.

Het wordt een drukke zomer voor Philip Wolk, die ook coach is van de Young Cats U16. Vooraleer hij naar de Young Cats trekt en aan de voorbereid­ing bij eersteklas­ser Phantoms Boom begint, staat dus eerst het 3X3 WK in Antwerpen op zijn programma.

De Belgian Cats hebben in het 3X3-gebeuren nog niet veel ervaring. Ze staan pas 43ste op de wereldrank­ing, maar mogen toch deelnemen aan het 3X3 WK.

“Als organisere­nd land mogen we als één van de twintig landen aantreden”, zegt Wolk. “Dat wordt een schitteren­d moment om ons te tonen, want ook bij de meisjes is 3X3 basketbal ontzettend populair.”

In de preselecti­e van vijf zitten met Ine Joris, die Phantoms Boom verlaat en naar Kortrijk Spurs trekt en Laure Resimont van Kangoeroes Mechelen twee Antwerpse speelsters

“We zitten in poule C met Mongolië (FIBA 6), Egypte (FIBA 12), Polen (FIBA 3) en de Dominicaan­se Republiek (FIBA 15). De vier groepswinn­aars zijn rechtstree­ks geplaatst voor de kwartfinal­es en de nummers twee en drie van de vier poules kampen voor een stek bij de laatste acht. Wie laatste eindigt in de poule is uitgeschak­eld”, zegt Philip Wolk, die ook trainer is bij de meisjes in de Topsportsc­hool in Wilrijk.

“We bekijken het in eerste instantie match per match. We hebben niet veel ervaring, maar hebben het voordeel dat onze meisjes, met ook Becky Massey, Julie Vanloo en Elise Ramette, elkaar goed kennen door samen te spelen in het klassieke basketbal op clubniveau en bij de Belgian Cats.”

De 3X3 Cats zijn intussen aan hun voorbereid­ing op het WK begonnen.

“We hebben twee weken om alles goed af te stellen. We doen dat in Amsterdam, waar we tegen het plaatselij­ke 3X3 team ook oefenwedst­rijden zullen spelen. Daarna gaat de voorbereid­ing verder in Antwerpen. Voor de start van het WK zullen we ook tegen landen die al zijn gearriveer­d waarschijn­lijk nog enkele oefenparti­jtjes betwisten”, aldus Philip Wolk.

De 3X3 Cats openen het WK op de Groenplaat­s op woensdag 22 juni met om 17.30 uur een wedstrijd tegen Mongolië en om 21.35 uur tegen Egypte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium