Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Roma tot de nok gevuld voor Soulsister

- (mibl)

Het concert van Soulsister in De Roma moest dankzij corona verschille­nde keren worden uitgesteld, maar zaterdagav­ond kwam het er dan toch van. De groep rond Jan Leyers en Paul Michiels bracht er naast hits zoals

ook heel wat nummers van hun tweede plaat die onlangs opnieuw werd uitgebrach­t. Het publiek smulde ervan.

The Way To Your Heart

Heat,

Bart Vercautere­n (58) en An Van Heesvelde (59) genoten met volle teugen van het optreden. “We komen uit Boechout en zijn van jongs af aan heel geïnteress­eerd in de lokale popscène: Bart Peeters, Hugo Matthyssen en dus ook Soulsister. Want Jan Leyers woonde eind jaren 70, toen hij met zijn vorige groep Beri-Beri actief was, in Boechout. Hier in De Roma komen we dus een beetje thuis,” vertelt Bart.

An: “Jan Leyers en Paul Michiels kunnen prachtig meerstemmi­g zingen en de muziek is natuurlijk ook schitteren­d. Echt wereldklas­se. Soulsister is een groep waar je blij van wordt, vanaf de eerste noot is iedereen vertrokken. Wat mij betreft hoeven ze nooit te stoppen.”

Ook regisseur Erik Van Looy wilde het optreden voor geen geld missen. “Ik ben opgegroeid met soulmuziek, maar dit is de eerste keer dat ik deze groep live aan het werk zie. Ondertusse­n ben ik 60 jaar oud en dus was het hoog tijd om daar werk van te maken. Ik moet nog heel wat dingen op mijn bucketlist afvinken en dit stond zowat bovenaan. Mijn leven zou niet compleet zijn zonder een concert van Soulsister. Ze maken het soort muziek waarvan je denkt: dit kan alleen in Amerika. Maar Soulsister deed en doet het dus ook in België. Heel straf.”

 ?? ?? Paul Michiels en Jan Leyers stonden voor een bomvolle zaal.
Paul Michiels en Jan Leyers stonden voor een bomvolle zaal.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Bart Vercautere­n en An Van Heesvelde uit Boechout zijn levenslang­e fans van Soulsister.
FOTO JORIS HERREGODS Bart Vercautere­n en An Van Heesvelde uit Boechout zijn levenslang­e fans van Soulsister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium