Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Platina voor ereburgeme­ester en Hortence

-

Marcel Mees en Hortence Steenacker­s (beiden 95 jaar) zijn zeventig jaar getrouwd. Samen met hun kinderen vierden ze op 14 mei hun platina huwelijksj­ubileum en zaterdag kwam burgemeest­er Rob Mennes (CD&V) langs met een geschenk van de gemeente en het koningshui­s.

Gevraagd naar de formule die er voor zorgt dat je lang en samen leeft, heeft Hortence meteen een antwoord klaar. “Marcel was meer niet dan wel thuis, dan heb je niet veel kans om ruzie te maken.”

Mees heeft immers een hele carrière in de lokale politiek achter de rug. Na twee legislatur­en als schepen met onder meer onderwijs en financiën als bevoegdhei­d werd hij in 1983 burgemeest­er in Schelle. De appreciati­e voor zijn werk werd later duidelijk toen hij de titel van ereburgeme­ester kreeg. Nu nog is Mees fier op een aantal zaken die hij in die periode wist te realiseren. Daarbij vertelt hij graag over de aankoop van het gemeentema­gazijn aan de Frans Cretenlaan, de strijd tegen de wateroverl­ast aan de Vliet en zijn voorzitter­schap bij de Sociale Bouwmaatsc­happij.

“Dat betekende wel dat mijn vrouw er vaak alleen voor stond wat betreft de opvoeding van onze kinderen”, reageert Mees meteen.

Fier op nakomeling­en

Maar ondertusse­n zijn ze enorm fier op hun 22 klein- en achterklei­nkinderen. “Die komen heel vaak langs”, zegt het platinakop­pel in koor. “En we krijgen ook nog wel ander bezoek, zoals onze burgemeest­er ter gelegenhei­d van ons jubileum.”

Uiteraard waren ze ook erg opgezet met de cadeaus die burgemeest­er Rob Mennes meebracht. De fles champagne kwam al meteen van pas. De gemeente had daarnaast ook een herinnerin­gsdiploma en honderdvij­ftig euro als geschenk voorzien. Bovendien had hij ook nog een brief met felicitati­es en een mooie foto van het koningspaa­r bij die meteen een belangrijk­e plaats in hun woonkamer kregen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium