Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nick Cave komt frietje steken in Berchems frituur

- (jvbo)

Wie zaterdagav­ond langs het terras van de Frieterij in Berchem passeerde, wreef mogelijk eens in zijn ogen. Niemand minder dan de wereldbero­emde rockster Nick Cave zat er doodleuk frietjes te eten.

Gisteren speelden Nick Cave en zijn Bad Seeds een optreden op het Nederlands­e festival Best Kept Secret, maar zaterdag werd de Australiër gespot in Antwerpen. Fans spotten hem op het terras van de Frieterij naast het Groen Kwartier, uitgebaat door Leonard Glazema. “Ik was niet in de frituur, maar naar verluidt vond hij het erg lekker.”

Cave kwam met twee mannen de frituur binnen en nam nadien plaats op het terras. Dat vertelt de 24-jarige Basit Noori, die op dat moment aan het werk was in de frituur. “Ik moet toegeven dat ik niet wist wie hij was. Het was pas toen enkele mensen foto’s van hem namen, dat ik doorkreeg dat hij bekend moest zijn. Als ik hem zelf had herkend, had ik wel een foto gevraagd.”

Champignon­kroket

Een collega van Basit vertaalde alle snacks op het menu naar het Engels. “Ze hebben drie grote pakken frieten en twee porties stoofvlees besteld”, zegt Basit. “Nick Cave heeft ook nog een huisbereid­e champignon­kroket gegeten. Het was een rustige avond in de frituur. Ik denk dat ze bijna twee uur op het terras hebben gezeten, in die tijd zijn twee of drie mensen gestopt om een foto te maken.”

Wat de wereldbero­emde muzikant vond van zijn frietjes? “Ik denk dat hij het heel lekker vond. Een van de mannen die bij hem waren, ik denk een Amerikaan, kwam nadien nog binnen om te zeggen dat het de beste frietjes aller tijden waren geweest.”

 ?? FOTO SONNY ANTHONISSE­N ?? Niemand minder dan Nick Cave doet een terrasje in Berchem.
FOTO SONNY ANTHONISSE­N Niemand minder dan Nick Cave doet een terrasje in Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium