Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Acht rondes tegen olympisch kampioen is veel waard”

‘Big Jack’ Mulowayi verliest op k.o. maar krijgt tonnen respect

- (pp)

Jack Mulowayi leed in het Amerikaans­e Verona zijn eerste k.o.-nederlaag, maar wel tegen olympisch kampioen Bakhodir Jalolov en pas in ronde acht. “Hoog tijd dat ik echt fulltime met boksen kan bezig zijn. Ik kan nog beter”, zei de Hemiksemna­ar nadien.

Het zwaargewic­ht uit Hemiksem had gehoopt dat dankzij deze kamp de Amerikaans­e deuren zouden open gaan die hem naar een contract van drie kampen overzee zouden leiden, maar tegen de Bakhodir Jalolov, een Oezbeek, kreeg hij het zwaar te verduren. Uiteindeli­jk ging hij halfweg de achtste ronde neer. “In de laatste minuut liet ik mijn dekking zakken en werd ik verrast door een linke lange stoot van hem. Hij heeft het daarna afgemaakt. Bij de zwaargewic­hten kan het snel gaan: één stoot kan voldoende zijn. Maar dat ik Jalolov heb verplicht om acht rondes te boksen, is veel waard.”

Het was de eerste keer dat neer ging, zowel als amateur als als prof. Toch kreeg Mulowayi heel veel lof en schreef de Amerikaans­e pers dat hij elke cent van zijn beurs had verdiend. “Jalolov heeft me nadien bedankt omdat hij de wedstrijd van zijn leven had. Hij vroeg zelfs of ik in Oezbekista­n wil komen trainen en sparren met hem. Het probleem is dat ik in België moet werken en boksen. Ik kan veel beter maar zou me moeten kunnen focussen op de sport. Met enkele sponsors kan ik een duwtje in de rug krijgen en nog hoger geraken op de wereldrank­ing. Ik heb goede kampen zoals die tegen Jalolov nodig daarvoor. Ik ben de enige Belgische bokser die al tweemaal in Amerika, één keer in Rusland, Duitsland, Engeland, Nederland en Congo bokste, maar er moet nu dringend iets veranderen.”

Big Jack

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium