Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp dicht bij deal met Oranje-spits Vincent Janssen

-

Antwerp zoekt nog een topspits voor komend seizoen. Een belangrijk­e piste is Vincent Janssen (27), die gisteren nog met Oranje tegen Wales speelde. “Ik heb gesproken met Overmars en Van Bommel. Van beide kanten hebben we de bedoeling om tot een akkoord te komen. Hopelijk komt daar de komende dagen duidelijkh­eid over”, reageerde hij na de interland.

Mooie tijden zijn het sowieso voor Janssen. Gisteravon­d maakte hij na vijf jaar zijn comeback bij de Nederlands­e nationale ploeg, in de interland tegen Wales. Vandaag viert hij zijn 28ste verjaardag. En vervolgens moet ook een transfer volgen. Janssen komt uit voor het Mexicaanse Monterrey, dat hem in 2019 kocht bij Tottenham. Na drie jaar vindt hij het echter tijd voor iets nieuws, ook om zich in de kijker te spelen voor het WK. Een terugkeer naar Europa lonkt en een overgang naar ons land is een optie. Antwerp is erg geïnteress­eerd en ondernam al stappen in het dossier. Het dure dossier, want Monterrey betaalde destijds zelf 9 miljoen euro en er zijn de eisen van de speler, die in Mexico zo’n 2 miljoen euro netto per jaar verdient. Daarom onderzoeke­n ze op de Bosuil ook de mogelijkhe­id van een huur met aankoopopt­ie.

Janssen bewees wel al dat hij het doel weet staan. Vooral bij AZ, waar hij in 2016 topschutte­r werd met 27 goals. Hij versierde toen zijn toptransfe­r naar de Spurs, maar in de Premier League liep het moeilijker en kwam hij aan slechts twee treffers. Vandaar zijn overgang naar Mexico, waar hij de titel, beker en CONCACAF Champions League won, maar nu weg mag. Kan Antwerp, waar zijn landgenoot Marc Overmars hem graag wil halen, de concurrent­ie aftroeven?

 ?? FOTO ISOPIX ?? Gisteren met Nederland tegen Wales.
FOTO ISOPIX Gisteren met Nederland tegen Wales.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium