Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie wendt massale vechtparti­j af aan Centraal Station

- (dvt, nelo)

De Antwerpse politie kreeg gisterenna­middag verschille­nde meldingen over groepen jongeren die zich aan het voorbereid­en waren om amok te maken aan het Centraal Station. Om een grote vechtparti­j te vermijden, was de politie massaal aanwezig in de omgeving. Een twintigtal jongeren werden bestuurlij­k gearrestee­rd.

Rond 16.15u kreeg de Antwerpse politie verschille­nde meldingen binnen van omstaander­s die zagen hoe groepen jongeren zich aan het opmaken waren om met elkaar op de vuist te gaan. De groepen situeerden zich vooral rond het Centraal Station.

“Onder meer wijkwerkin­g Centrum merkte op hoe een grote groep, gewapend met stokken en andere zaken, zich verplaatst­e”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerd­er van de Antwerpse politie. “Ze volgden de groep vanop afstand en riepen versterkin­g in.”

Om een grote vechtparti­j te vermijden, snelde de politie massaal ter plaatse. “De mobiele eenheid, het snelleresp­onsteam (SRT) en de ploegen noodhulp patrouille­erden urenlang in de omgeving. Jongeren die het vermoeden wekten amok te komen maken en geen duidelijke reden konden geven voor hun aanwezighe­id, werden bestuurlij­k gearrestee­rd.” Rond 18.20u was de interventi­e afgelopen.

Machetes en knipmessen

In totaal werden een twintigtal jongeren gearrestee­rd. Zij werden met een celbus en combi’s naar het cellencomp­lex aan de

Noorderlaa­n gebracht, waar de politie hun identiteit controleer­de. “Minderjari­gen moesten worden opgehaald door hun ouders. De meerderjar­ige jongeren bleven bestuurlij­k aangehoude­n tot we de situatie weer veilig achtten om hen vrij te laten”, zegt Bruyns. De jongeren die in Antwerpen verblijven zullen worden opgevolgd door de bemiddelin­gsdiensten van de politie.

De politie nam tijdens de interventi­e verschille­nde wapens in beslag, waaronder machetes en knipmessen. Maar ook stokken en krukken werden tijdelijk afgepakt. “Krukken zijn uiteraard volledig legaal, maar niet als ze bedoeld zijn om anderen mee te slaan”, aldus de politie.

 ?? FOTO DVT ?? De politie nam tijdens de interventi­e allerlei wapens in beslag, waaronder knipmessen en machetes.
FOTO DVT De politie nam tijdens de interventi­e allerlei wapens in beslag, waaronder knipmessen en machetes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium